Showbizznetwork weekoverzicht – week 15 – 2017

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de vijftiende week van 2017 werd bekend dat John de Mol voor 100 procent eigenaar wordt van SBS en kondigde Paul de Leeuw zijn eigen dagelijkse late night-show aan.

Daarnaast waren afgelopen week ook Beau van Erven Dorens, die komende zomer RTL Late Night presenteert, en het NOS Jeugdjournaal, dat van de NPO meer zendtijd krijgt, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Sanoma verkoopt SBS aan John de Mol’s Talpa

Sanoma verkoopt de zendergroep SBS (SBS6, Veronica, Net5 en SBS9) aan Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. De mediamagnaat wordt voor 237 miljoen euro voor 100 procent eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9, zo heeft het Finse mediabedrijf afgelopen maandag bekendgemaakt.

In 2011 kochten Talpa en Sanoma de zendergroep voor ruim 1 miljard euro. Talpa kreeg een minderheidsbelang van 33 procent in SBS en Sanoma kreeg de rest. De Mol wil een ‘Nederlands multimediabedrijf’ creëren en wil naast SBS ook de Telegraaf Media Groep (TMG) in bezit krijgen.

Paul de Leeuw met dagelijkse late night-show

Paul de Leeuw komt met een eigen late night-show. Vanaf 29 mei presenteert De Leeuw het programma Lekker Laat!, dat vier weken lang na Pauw/Jinek te zien zal zijn op NPO 1. “Dit is wel het leukste zomerbaantje dat me ooit is aangeboden”, zegt de presentator over zijn nieuwe tv-show.

In het programma is er ruimte voor persoonlijke verhalen en ontvangt Paul bekende Nederlanders. “Een maand vrolijk de avond uitgaan met een publiek dat zin heeft om het lekker laat te maken”, vervolgt hij. Eerder maakte de NPO al bekend dat Pauw/Jinek vanaf 29 mei al om 22:30 uur begint.

Beau van Erven Dorens vervangt Humberto Tan

Beau van Erven Dorens vervangt komende zomer Humberto Tan in RTL Late Night. Van Erven Dorens zal van maandag 3 juli tot eind augustus Humberto Tan vervangen, die op vakantie gaat. Vorig jaar werd Humberto in de zomer vervangen door Peter van der Vorst, maar hij heeft dit jaar geen tijd.

Nu Van der Vorst het RTL4-programma RTL Boulevard presenteert, ziet hij het niet zitten om komende zomer RTL Late Night te presenteren. Humberto’s toenmalige sidekick Luuk Ikink werd vorig jaar vervangen door Jan Jaap van der Wal. Of hij dit jaar weer van de partij is, is niet bekend.

NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd op NPO 3

Het NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd en een nieuw format. De uitzendingen starten vanaf het nieuwe tv-seizoen iedere dag om 19:00 uur. Het NOS Jeugdjournaal verdubbelt in lengte en krijgt een ander format met meer ruimte voor algemeen nieuws en verhalen uit de leefwereld van kinderen.

Het NOS Jeugdjournaal wordt daarnaast in het nieuwe tv-seizoen zeven dagen per week uitgezonden. In een nieuw tv-format, dat nu wordt uitgewerkt, wordt ook gekeken naar vernieuwingen op het gebied van Social Media. Verder is er veel aandacht voor het laatste nieuws en achtergronden.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *