The Next Pop Talent biedt iedereen een kans popster te worden

The Next Poptelent

Foto: Sander Stoepker

Voor iedereen die zich zingend onder de douche Rihanna waant of in de file denkt dat hij beter is dan Alain Clark, is er vanaf 16 februari The Next Pop Talent. In deze nieuwe talentenjacht maakt écht iedereen kans om de nieuwe popsensatie van Nederland te worden. Zolang de kandidaat de kritische maar rechtvaardige jury (Xander de Buisonjé, Glennis Grace, Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild) weet te overtuigen en de zenuwslopende zestig seconden van de klok weet vol te maken. Is de klok rond, dan is de volgende ronde bereikt. Wie bereikt de finale en maakt kans op dat gedroomde platencontract en een geweldige hitsingle? De presentatie is in handen van Do en Yes-R. The Next Pop Talent is vanaf zaterdag 16 februari om 19.55 uur bij SBS6 te zien.

Uit alle hoeken en gaten van het land hebben kandidaten zich gemeld, allemaal vervuld van dromen en overtuigd dé popsensatie van de toekomst te zijn. Jong, oud, amateur en professional komen allemaal oog in oog met de jury. Tijdens de eerste auditierondes kijken Xander de Buisonjé, Glennis Grace, Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild ieder vanuit hun eigen expertise naar de kandidaat. Zangtechniek, maar ook presentatie en uitstraling: het zijn essentiële onderdelen om een popster te worden.

Ieder jurylid heeft een hendel. Voldoet het optreden niet aan hun eisen voor een popster, dan kunnen zij de hendel overhalen. Wanneer drie juryleden de hendel hebben overgehaald, stopt de klok en moet de kandidaat plaatsmaken voor de volgende. De kandidaten die mogen blijven staan, gaan door naar de bootcamp. Gedurende de competitie wordt de strijd steeds zwaarder: in de bootcamp krijgen de kandidaten 90 seconden te vullen, in de live shows en finale zelfs 120. Doorstaat de kandidaat alle rondes en zingt deze ook tijdens de finale de concurrentie van het podium, dan staat er een super prijs te wachten: een platen-, management- en boekingscontract met een singlerelease, dus een droomstart van een zangcarrière.

The Next Pop Talent
Vanaf 16 februari 2013 elke zaterdag om 19.55 uur bij SBS6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *