‘The Voice Kids’ naar climax met finale

image002 (7)Vanavond (Vrijdag 15 februari) is het zover: live de finale van het tweede seizoen van ‘The Voice Kids’ bij RTL 4. De vijf weken van ‘The Blind Auditions’ werden uitstekend bekeken evenals de drie weken van ‘The Battle’, de soms bijna 3 miljoen kijkers kunnen zich nu opmaken voor de climax: welke ‘kid’ wint het platencontract en de studiebeurs ter waarde van 10.000 euro. ‘The Voice Kids’ wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

 

Coach Marco Borsato hoopt hoge ogen te gooien met Jesse en Laura en concurrent Angela Groothuizen probeert de winst van vorig seizoen te kunnen prolongeren met Jurre en Silvana. Team Nick & Simon* begint de finale met Irene en Joep. De show wordt geopend door alle zes talenten gezamenlijk. Daarna zingt elke coach met zijn of haar protegees, die ook nog solo op de bühne verschijnen. Vervolgens gaan de drie finalisten (één per team) met de meeste publieksstemmen door en zij brengen hun single ten gehore. Daarna volgt de bekendmaking: welk kind heeft dit jaar de beste zangstem van Nederland?

De winnares van het eerste seizoen, Fabienne Bergmans, geeft ook nog een gastoptreden.

 

De winnaar van ‘The Voice Kids 2’ mag in maart ook nog een live optreden verzorgen tijdens de Europese première van de vernieuwde show ‘Disney Dreams’ in Disneyland Paris. De track die hiervoor wordt gebruikt is ‘I Just Can’t Wait To Be King’ uit ‘The Lion King’, die vanaf dat moment ook iedere avond te horen zal zijn tijdens de show. Deze is door alle finalisten samen al opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen, waar door de jaren heen al talloze grootheden hebben gestaan zoals Adele, Alicia Keys, Freddy Mercury en The Beatles (zie de beroemde zebrapad-foto ditmaal met ‘The Fab Six’, met van links naar rechts: Jesse, Silvana, Joep, Laura, Jurre, Irene en Micky Mouse).

 

‘The Voice Kids’ is bedacht en wordt geproduceerd door Talpa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *