Torenhoge kijkcijfers voor Grammy Awards

images (11)De Grammy Awards-show heeft zondag in de Verenigde Staten haar op een na grootste kijkerspubliek in de afgelopen twintig jaar gescoord. Er keken maar liefst 28,1 miljoen Amerikanen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. Alleen de editie van vorig jaar deed het beter met 39,9 miljoen kijkers. Tijdens die show brachten grote sterren gezamenlijk een ode aan de wereldberoemde Whitney Houston, die een dag voor de uitzending overleed op 48-jarige leeftijd.

Tijdens de show van dit jaar waren er optredens van onder meer Justin Timberlake en brachten sterren als Rihanna en Sting een ode aan Bob Marley. Awards werden uitgereikt aan onder meer Adele en Gotye.

De kijkcijfers van de Grammy Awards zitten in de lift sinds de organisatie besloot om voortaan meer te focussen op optredens in plaats van speeches. De show is nu groter dan de Emmy’s en de Golden Globes.

De uitreiking van de Oscars blijft de grote winnaar onder de awardsshows met steevast meer dan 30 miljoen kijkers.

In Nederland keken er in de nacht van zondag op maandag 20.000 mensen naar de Grammy’s. De uitzending op Nederland 3 werd verzorgd door BNN.

 

© Mediacourant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *