TROS brengt Freddy, leven in de brouwerij

FreddyBoardroom1Hij is een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. Van ambitieuze jongen groeide hij destijds uit tot de grootste bierbrouwer van de wereld. De nieuwe dramaserie FREDDY, LEVEN IN DE BROUWERIJ vertelt over het bewogen leven van Freddy Heineken. Vanaf zaterdag 9 februari is Thom Hoffman te zien als de biermagnaat die bekend staat als zakelijk genie, playboy en doelwit was van een ontvoering die het hele land in zijn greep hield.

Al op jonge leeftijd ontpopt Freddy zich als een zakelijk wonder als hij via een geniaal machtsspel de zeggenschap herovert op het bedrijf van zijn vader. Hij verwezenlijkt zijn ambitie om de grootste bierbrouwer ter wereld te worden.

Maar Freddy Heineken is veel meer dan alleen een zakenman. Hij is een veelzijdig man. Van flamboyante filmproducent tot jaloerse minnaar die zijn grote liefde Lucille meerdere malen ontrouw is. Freddy is een vader die een zeer moeizame relatie heeft met zijn dochter Charlene, in zijn ogen zijn gedoodverfde opvolger. In 1983 wordt Heineken ontvoerd. Aan de ene kant is Freddy een man die zich moedig staande houdt tegenover zijn ontvoerders en de machtsstrijd niet uit de weg gaat. Maar wanneer hij alleen is met zijn gedachten, in niet meer dan een pyjama, is de machtige Freddy Heineken niet meer dan een slachtoffer. Hoe verandert de ontvoering zijn leven als hij eindelijk weer de vrijheid kan proeven? Eenzaam in zijn cel realiseert Freddy zich dat hij ver is gekomen door zijn volhardende koppigheid, maar dat alles ook een keerzijde heeft.

In vier afleveringen wordt het verhaal verteld van Freddy Heineken. Van ambitieuze jongen aan het begin van een glansrijke carrière tot het moment dat hij zijn bedrijf op zijn sterfbed moet overdragen. De machtige zakenman blijkt tevens een complexe man te zijn.

Cast:
Freddy -Thom Hoffman, Freddy (jong) – Xander van Vledder, Lucille – Liz Snoijink,Lucille (jong) – Anna Drijver, Charlene – Femke Lakerveld, Charlene (jong) – Hannah Hoekstra, Marie-Anne– Elisa Beuger, Nan Los- Francesca Pichel.

Vanaf zaterdag 9 februari, Nederland 2 – 21.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *