Verhuizing talkshows NPO naar 22.30 uur mogelijk definitief

De verhuizing van de talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek van 23.00 uur naar 22.30 uur is mogelijk definitief. Dat zegt tv-directeur Frans Klein van de NPO in De Telegraaf.

In de zomerperiode zijn beide talkshows al te zien om 22.30 uur, tegelijk met RTL Late Night. “Onze late night sluit in de zomer aan bij Nieuwsuur dat dan vroeger stopt. Wij willen de komende maanden onderzoeken of het eerdere tijdstip beter bij ons publiek past“, zegt de televisiebaas.

Klein merkt dat Pauw op het oude tijdstip 23.00 uur vaak te laat eindigt. “Wanneer de programmering maar iets uitloopt, is Pauw of Jinek pas na middernacht afgelopen en dat vinden veel kijkers te laat.”

“Of we na de zomer blijven vasthouden aan 22.30 uur kan ik nu nog niet zeggen. Tegenover RTL Late Night beginnen is wel een voordeel: kijkers kunnen de beste keuze op hetzelfde moment maken.”

Frans klein benadrukt dat de verhuizing niet bedoeld is om RTL Late Night in de weg te zitten. “Dat is niet de opzet. We hebben dit voornemen vorig jaar zomer al bekendgemaakt. RTL Late Night was toen nog de bovenliggende partij en niemand kon bevroeden dat het opeens omgekeerd zou zijn.”

Bekijk Pauw op TVblik.nl/pauw

Foto: VARA / KRO-NCRV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *