Veronica presenteert de Oscarweek

veronicaVolop Oscarklassiekers voorafgaand aan de 85ste Academy Awards
De week voorafgaand aan de Oscars is door Veronica omgedoopt tot Oscarweek. Dat betekent een week lang films die één of meerdere Oscars in de wacht hebben gesleept.

De week start met de Dikke Dinsdag Films Training Day en The Usual Suspects. Op donderdag is het lachen geblazen met de hilarische comedy A Fish Called Wanda en op vrijdagavond is de klassieke misdaadthriller L.A. Confidential te zien. Veronica sluit af met twee legendarische topfilms op zaterdagavond tot midden in de nacht, deel een en twee van The Godfather.

Kortom de filmliefhebber heeft naast het winterse weer buiten, nu helemaal geen reden meer om de deur uit te gaan. De Veronica Oscarweek start op dinsdag 19 februari.

Komende week zijn in aanloop naar de 85ste Academy Awards zes Oscarklassiekers bij Veronica te zien die samen goed zijn voor maar liefst vijftien Oscars. Op de dinsdag trapt Veronica af met Traning Day en The Usual Suspects met Oscars voor onder andere de beste mannelijke hoofdrol (Denzel Washington), beste mannelijker bijrol (Kevin Spacey) en script. In A Fish Called Wanda heeft Kevin Kline de Oscar voor beste mannelijke bijrol in de wacht gesleept. Op de late vrijdagavond is L.A. Confidential te zien die Oscars heeft gekregen voor beste vrouwelijke bijrol (Kim Basinger) en script. De afsluiter van de week is The Godfather, deel een en twee, die goed zijn voor maar liefst negen Oscars voor onder andere beste film en script.

Veronica Oscarweek
Vanaf dinsdag 19 februari bij Veronica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *