Deze vier films komen voor bij het Filmfestival van Cannes

Filmdistributeur The Searchers heeft bekendgemaakt dat vier films uit de komende line-up geselecteerd zijn voor het Filmfestival van Cannes. Het Filmfestival van Cannes is van 17 tot en met 28 mei 2017.

De eerste film die te zien zal zijn bij het Filmfestival van Cannes is ”Wonderstruck”. De film gaat over de jonge Ben, die verlangt naar zijn vader die hij nooit heeft gekend. Rose daarentegen droomt van een mysterieuze actrice van wie ze het leven nauwkeurig bijhoudt in haar plakboek. Wanneer Ben raadselachtige aanwijzingen ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een verleidelijke krantenkop leest, besluiten de kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

”Wonderstruck” is een heerlijk familieavontuur, die geregisseerd is door Todd Haynes, bekend van ”Carol”. Het verhaal is, net als Scorsese’s ”Hugo”, gebaseerd op een boek van Brian Selznick. De film zal in Nederland uitkomen op 7 december 2017. De cast van de film bestaat onder andere uit Julianne Moore en Michelle Williams.

De tweede film is ‘‘You were never really here’’, waar Joaquin Phoenix Joe, een getraumatiseerde oorlogsveteraan speelt, die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende detective krijgt hij de opdracht de vermiste dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij verstrikt in een wereld van corruptie en extreem geweld.

De cast van de film bestaat onder andere verder uit Alessandro Nivola en John Doman. De film is geregisseerd en geschreven door Lynne Ramsay, bekend van ‘‘We Need To Talk about Kevin’’, naar een roman van Jonathan Ames. Er is nog niet bekend wanneer de film na het Filmfestival uitzal komen in Nederland.

De derde film is ‘‘Wind River’’, waarin Jeremy Renner als een wildjager speelt. Hij helpt een beginnend FBI-agente, gespeeld door Elizabeth Olsen, bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River.

”Wind River” is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films ”Sicario” en ”Hell or High Water”. De film zal uitkomen op 21 september 2017 in Nederland.

De vierde film is ‘‘A Prayer before Dawn’’. De film gaat over de Klong Prem gevangenis, waar tien regels gelden. Als je er een breekt, dan is het zeker dat je sterft. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene gespeeld door Joe Cole. Hij is in een van ‘s werelds gevaarlijkste gevangenissen, namelijk Klong Prem. Vechtend voor zijn leven besluit Billy zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.

De film is geregisseerd door Jean-Stéphane Sauvaire, bekend van ”Johnny Mad Dog”. Het scenario is geschreven door Jonathan Hirschbein en Nick Saltrese. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland zal uitkomen.

Komende releases van filmdistributeur The Searchers in 2017 zijn ‘‘Their Finest’’ op 13 april, ‘‘The Lost City of Z’’ op 27 april, ‘‘The Wall’’ op 8 juni, ‘‘The Big Sick’’ op 6 juli, ‘‘Terminator 2: Judgment Day’’ in 3D op 24 augustus, ‘‘The Only Living Boy in New York’’ op 7 september, ‘‘Wind River’’ op 21 september, ‘‘Maria by Callas’’ op 19 oktober, ‘‘Suburbicon’’ op 2 november, ‘‘Bad Moms 2’’ op 30 november en ‘‘Wonderstruck’’ op 7 december.

The Searchers is een onafhankelijke distributeur die al actief was, maar wiens films in Nederland door Remain in Light werden uitgebracht. Vanaf april 2016 kwam The Searchers als distributeur zelf in beeld.

Het Nederlandse kantoor van The Searchers wordt geleid door Cynthia Ophorst. Zij werkt samen met Marieke de Meerleer, operations manager, Katrien Remijn, salesmanager, en Jasper Naaijkens, marketingmanager. Het Belgische duo Elise van Marcke en Olivier Van Den Broeck draagt als general manager de eindverantwoordelijkheid.

De publiciteit van The Searchers wordt verzorgd door het externe bureau Triple P Entertainment. The Searchers wil als onafhankelijke filmdistributeur voor de Benelux op jaarbasis zo’n vijftien films uitbrengen. Dat zijn naar eigen zeggen ‘kwalitatieve, Engelstalige (cross-over) films met een sterke cast en regisseur’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *