Volledige cast nieuwe Nederlandse soap ´Malaika´ bekend

image003De voltallige cast van de nieuwe Nederlandse soap ‘Malaika’ is bekend. Onlangs bracht RTL 5 al de namen van Jasmine Sendar, Curt Fortin, Melissa Drost en Anke Engels naar buiten. Inmiddels zijn ook hoofdrollen weggelegd voor Juvat Westendorp, Liza Sips, Betje Koolhaas, Sjoerd Dragtsma en Olaf Malmberg. Nina van Koppen, Zahra Ouajil, Tim Linde, Eva Smid en Gamze Tazim maken in ‘Malaika’ hun tv-debuut. Uniek aan de soap is dat een aantal acteurs zelf ervaring heeft met werken in de zorg.

 

De soap, die vanaf maandag 25 maart elke werkdag tussen 19.05 en 19.30 uur te zien zal zijn, draait onder andere om de drie stagiaires Zoë (Nina van Koppen), Robin (Tim Linde) en Anna (Liza Sips), die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. Zij lopen stage in zorgcentrum ‘Malaika’.

 

In zorgcentrum ‘Malaika’ werken zij samen met de ervaren verpleegkundigen Mike (Curt Fortin), Corien (Eva Smid), Esra (Gamze Tazim), Laura (Melissa Drost), Luciel (Jasmine Sendar), Bas (Juvat Westendorp) en herintreder Hanneke (Betje Koolhaas), die allen zo hun eigen achtergronden, problemen en (onderlinge) verliefdheden hebben. Zo krijgt Mike gevoelens voor Zoë, maar kan hij dat wel maken als stagebegeleider? Laura en Esra zijn verliefd zonder dat van elkaar te weten. Wanneer durven zij hun gevoelens voor elkaar te tonen? Luciels partner Sander (Sjoerd Dragtsma) raakt invalide door een ernstig ongeluk, waardoor zij in een moeilijk periode van revalidatie terechtkomen. De grote steun van collega en huisvriend Bas krijgt plotseling een ander karakter, wat voor de nodige problemen zorgt. Naast de privélevens van de zorgmedewerkers komen veel mooie, persoonlijke en heftige verhalen met cliënten naar voren die dichtbij de realiteit liggen.

 

De zorgmedewerkers staan allen onder de leiding van teammanager Ansje (Anke Engels), die ernstig ziek wordt en ineens zelf hulp nodig heeft. Het valt haar zwaar het heft uit handen te moeten geven. Huisarts Hidde (Olaf Malmberg), die aan het zorgcentrum is verbonden, heeft op zich een goed huwelijk met Hanneke, maar is ook ontvankelijk voor spanning buiten de deur. Een affaire met een collega ligt op de loer, waar Hidde nog wel eens enorme spijt van kan krijgen. Komt hij tijdig tot inkeer? Zahra Ouajil komt later in de soap als stagiaire Oemaima naar voren, wanneer één van de andere stagiaires een grote fout begaat.

 

De opnames met veertienkoppige cast zijn in volle gang met een voormalig zorgcentrum als decor. ‘Malaika’ wordt geproduceerd door Bing Film & TV onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis.

 

Uitzending: RTL 5, vanaf maandag 25 maart, elke werkdag tussen 19.05  en 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *