Recensie: Weet ik veel met Linda de mol

Weet ik veel

Weet Ik Veel

RTL4 komt met een nieuw spelprogramma, Weet ik veel. In dit spelprogramma spelen drie BN-ers tegen 300 studenten. Dit alles wordt gepresenteerd door Linda de Mol. De verwachtingen waren hoog voor RTL4. Zal het programma wel aanslaan, wordt het een succes?

Dit programma is bedacht door Linda de Mol. Niet alleen de BN-ers en de studenten kunnen meespelen, ook de kijkers thuis kunnen hun algemene kennis testen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunnen de kijkers een app downloaden om zo digitaal mee te spelen. Dit bleek een groot succes te zijn. In de uitzending werd vermeld dat de app storingen bevatte waardoor deze niet goed bleek te werken. (Zo is maar weer te zien hoe digitaal de kijkers momenteel leven. Wat is er verkeerd aan ouderwets met de pen en papier mee doen? Dat werkt net zo goed).

In vijf rondes worden de drie BN-ers en de studenten getest over hun algemene kennis. De BN-ers zijn goed gekozen voor deze eerste aflevering. BN-ers die normaal gesproken niet vaak te zien behalve waarin zij bekend zijn. Zo deden Art Rooijakkers (Wie is de Mol), Anky van Grunsven (paardensport) en Spike (van Di-rect). Dit spreekt wellicht de kijkers ook aan.

Anky laat een aantal keer zien dat ze humor heeft. Ze vond het eng om mee te doen, maar deed wel mee. Zo kwamen de kijkers er achter dat ze bang voor (andermans) paarden is. Ook laat Linda de Mol zien dat ze veel humor heeft, net als in Ik hou van Holland. Het is een vrolijke familiequiz waarin allerlei vragen aan bod komen. Hiervoor is de algemene kennis van belang.

RTL4 zou de kijkcijfers in spanning afwachten. De concurrentie was volop aanwezig. SBS6 probeerde het met The Next Pop Talent, Nederland1 probeerde het met Langs de Leeuw (Vara). Probeerde; want het is RTL4 opnieuw gelukt. Groot succes voor Weet ik veel, maar liefst 2.3 miljoen kijkers! (www.kijkonderzoek.nl).

De finale werd gespeeld door Art, samen met de beste student speelde hij voor een goed doel. Een meisje die nu weer in Afganistan woont. Sament met de student wist Art maar liefst € 22.000,- binnen te halen.

Hiermee laat RTL4 en ook Weet ik veel zien dat het niet alleen gaat om amusement maar ook om een goed doel. Voor de tweede uitzending zal RTL4 goed moeten kijken naar de Weet ik veel app. (Al is het met pen en papier ook prima te doen).

Kortom, een leuk, nieuw spelprogramma voor het hele gezin. Door het meespelen kom je als kijker er achter of je algemene kennis goed is, of juist niet. Prima amusement op de vernieuwde zaterdagavond.

2 comments on “Recensie: Weet ik veel met Linda de mol

  1. H. Blesing schreef:

    Het is vreselijk om mee te spelen. Ik doe echt wel mijn best, maar dan klopt de tijd weer niet, dan het geluid etc.
    Ik denk dat als we een ( misschien twee) generaties verder zijn, dan dit wel lukt. Succes.

  2. Kim swartjes schreef:

    Jamai kan het beter bij zingen en acteren houden. Wat vreselijk om naar te kijken hoe hij “gemaakt” presenteert. Verder een leuk progamma.. educatieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *