Wendy en haar typetje in ‘Van Der Vorst Ziet Ushi’

image002 (4)Zondagavond gaat Peter van der Vorst op bezoek bij Wendy van Dijk en haar alter-ego Ushi Hirosaki. Dit ter gelegenheid van de film ‘Ushi Must Marry’, die maandag in première gaat. Peter is bij Wendy thuis waar ze onder meer de jurk van ontwerper Claes Iversen onthult, die ze op de première zal dragen. Ook haar dochtertje Lizzy is van de partij.

Op de set van de film kijkt Peter backstage mee bij de opnames en ziet hij hoe de spectaculaire stunts tot stand kwamen. Ook spreekt hij met regisseurs Paul Ruven en David Lipschits en de andere acteurs uit de film. In Amsterdam gaat hij op bezoek bij (Hiromi) Tojo, de Japanse acteur die al jarenlang meestal stilzwijgend naast Ushi zit tijdens de interviews. Voor het eerst vertelt hij over zijn leven en hij laat Peter op hardhandige wijze kennismaken met de vechtsport Shorinji kempo.

Verder wordt er teruggeblikt op de ontstaansgeschiedenis van Ushi en laten ervaren ‘typetjesmakers’ Carlo en Irene, Tineke Schouten, Andre van Duin en Paul Groot hun licht schijnen over het succes van de Japanse journaliste.

Uitzending RTL 4, zondag 10 februari tussen 22.30 en 23.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *