Wendy van Dijk ziet eigen trucs bij Sacha Cohen

wendy_van_dijk (Small)Wendy van Dijk was verbaasd toen ze kennis maakte met de typetjes van Sacha Baron Cohen. “Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: jij hebt mijn trucje gepikt”, vertelt de actrice en presentatrice aan Spits.

Net als Van Dijk kruipt Cohen in de huid van brutale typetjes, zoals Borat en Ali G. “Ik voel me best verbonden met hem”, vertelt Van Dijk, die al veertien jaar de Japanse Ushi Hirosaki vertolkt en onlangs een Ushi-film maakte. “Ik bewonder hem enorm, maar hij is wel bikkelhard. Dat kan ik niet.”

Volgens Van Dijk blijft er ook als zij haar Japanse alter ego vertolkt een stukje Wendy overeind. “Ik wil niet dat mensen zich echt ongemakkelijk voelen of ongelukkig worden door mijn optreden.”

De blondine verzekert dat ze als presentatrice de echte Wendy is. “Ik ben heel erg begaan met mensen en wil als presentatrice dat een programma niet om mij draait, maar om de mensen die ik tegenover me heb. Maar ik vind acteren wel heel leuk. En dat doe ik dus met Ushi. Zoals je me ziet in programma’s, zo ben ik echt.”

Ushi, die de sterren die ze interviewt vaak naar hun seksleven vraagt, is voor Van Dijk geen vlucht. “Ik heb niet het idee dat ik door haar een uitlaatklep heb voor iets dat ik anders had moeten bedwingen of bedekken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *