1,2 miljoen kijkers voor laatste RTL Late Night met Humberto

De laatste RTL Late Night met Humberto Tan als presentator trok vrijdagavond 1.273.000 kijkers. Na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen nam Humberto vrijdag afscheid van zijn talkshow, die na de zomer terugkeert met Nieuwsuur-presentator Twan Huys als nieuwe presentator.

Humberto zei aan het einde van de uitzending dat RTL Late Night hem veel heeft gegeven. “Wat ik ook ga doen in de toekomst, dat zal ik altijd bij me dragen. Bedankt voor het kijken. Dankjewel voor de afgelopen vijf jaar en 1055 afleveringen Late Night”, zei de presentator vrijdagavond.

RTL4 haalt met de hoge kijkcijfers van het afscheid van Humberto een marktaandeel van 35,3 procent binnen. RTL Late Night was vrijdag het tweede best bekeken programma. Het NOS Journaal van 20:00 uur is met 1.331.000 kijkers en 29,8 procent marktaandeel het best bekeken programma van 8 juni.

Begin dit jaar maakte Humberto zelf in RTL Late Night bekend dat hij van RTL moet stoppen met de talkshow. “Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek, dat is op verzoek van de leiding van RTL 4”, zei hij in februari. “Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer die beslissing wel.”

Humberto blijft wel bij RTL, waar hij onder andere Holland’s Got Talent en Dance Dance Dance zal gaan presenteren. Twan Huys neemt in september het stokje over van Tan. RTL Late Night nam vrijdag ook afscheid van het NH Hotel in Amsterdam. Het programma verplaatst naar een studio in Amsterdam Zuid.

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *