2,3 miljoen kijkers voor Royal Wedding

Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zo ver. Prins Harry stond op punt om te trouwen met Meghan Markle. De NOS deed live verslag van dit Koninklijk huwelijk. Vanaf 12.00 uur kon de kijker live mee kijken op NPO 1. Bij dit huwelijk waren veel bekende sterren aanwezig zoals Elton John, David Beckham en George Clooney. In totaal keken er zeker 2.364.000 mensen naar dit sprookjeshuwelijk.

Met deze kijkcijfers is het Koninklijk huwelijk het best beken programma van de zaterdag. De NOS zond uit tot zeker 15.00 uur. Direct na dit huwelijk zond NPO 1 Muziekfeest op het plein uit. Hier bleven na 15.00 uur nog zeker 422.000 mensen voor zitten. 

De EO had aandacht voor het sprookjeshuwelijk. Rond 19.30 uur keken er zeker 541.000 mensen naar Blauw bloed. Het royaltyprogramma stond bijna volledig in het teken van het huwelijk. Met deze kijkcijfers staat Blauw bloed op plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 12,3%.

SBS6 zond even voor 23.00 uur een speciale aflevering van Shownieuws uit. Deze aflevering stond ook volledig in het teken van het huwelijk. Alle hoogtepunten van deze feestelijke dag kwamen nogmaals aanbod. In totaal keken hier zeker 764.000 mensen naar.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *