3FM past Glazen Huis aan

De publieke omroep heeft de 3FM Serious Request actie die een week voor kerst wordt gehouden opgefrist. Zo heeft het Glazen Huis deze editie twee verdiepingen die compleet bestaan uit glas. Bestaat het huis dit keer echt uit een huis met een werkkamer en een sport en spelkamer. “Hierdoor beleeft het publiek alles dichterbij dan ooit want alles is te zien”, aldus interim-zendermanager van 3FM Edwin Valent.

Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj’s van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 mee te presenteren vanuit het Glazen Huis. 

Vanaf 18 december tot en met 24 december zitten Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen in het Glazen Huis op het marktplein in Apeldoorn. Vorig jaar zaten alleen Verschuuren Frank van der Lende in het huis. Deze keer komt de zender daarop terug en zet het opnieuw drie dj’s in het huis. De hele week draaien de dj’s verzoeknummers zonder dat ze daarbij eten. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, die hiermee gezinnen kan herenigen die door een ramp of oorlog zijn verscheurd.

Dit jaar ligt de focus meer dan anders op de doelgroep van de radiozender: de leeftijdscategorie 15 tot 35 jaar. Hoewel jaarlijks jong en oud geld inzamelen voor Serious Request, nodigt 3FM volgens Valent vooral gasten uit die de luisteraars aanspreken. Ook is er dit keer voor het eerst een YouTube-fandag, waarbij je kennis kunt maken met bekende YouTubers.

De afgelopen jaren liet de opbrengst van Serious Request een dalende lijn zien. Vorig jaar eindigde de teller uiteindelijk op 9,25 miljoen euro. Een groot deel daarvan was te danken aan de lakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn.

Foto: Showbizznetwork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *