3LAB-week van start met 217.000 kijkers

De 3LAB-week op tv-zender NPO 3 is maandag van start gegaan met 217.000 kijkers voor het wetenschapsprogramma Het beest in Klaas. Tijdens 3LAB krijgen jonge televisiemakers de kans om hun programma uit te testen. Is het programma een succes, dan volgt er vaak een vervolg.

Het beest in Klaas was het best bekeken 3LAB-programma van maandag. In het programma gaat Klaas van der Eerden op zoek naar de supertalenten van roofvogels. Hij zoekt uit was een mens moet doen om het talent van een dier te benaderen. Het marktaandeel komt uit op 4,2 procent.

Na het dierenprogramma van Klaar van der Eerden keken er 200.000 mensen naar NAAKT, waarin kunstenaar Frank E Hollywood en Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box een moderne versie maken van een historisch naaktportret. Het marktaandeel voor NAAKT komt hiermee uit op 3,7 procent.

De kijkcijfers van Het beest in Klaas en NAAKT zijn een stuk hoger dan de kijkcijfers van de 3LAB-programma’s van vorig jaar. Vorig jaar trok op donderdag en vrijdag geen enkel programma meer dan 100.000 kijkers en op maandag was Neem Je Zwemspullen Mee met 186.000 kijkers het best bekeken programma.

De laatste twee programma’s van de eerste 3LAB-avond werden gisteravond een stuk minder goed bekeken. Het sketchprogramma Achter de Schermen trok slechts 49.000 kijkers (0,9 procent marktaandeel) en de mockumentary over de schaduwkant van IJburg trok daarna 35.000 kijkers (0,7 procent).

Foto: AVROTROS / Nico Kroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *