5,4 miljoen kijkers voor uitschakeling Ajax in Champions League

Geschreven door Daniël Schalk

De halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur trok woensdagavond 5.353.000 kijkers op Veronica en Ziggo Sport. Talpa-zender Veronica zette met 4.840.000 kijkers opnieuw een record neer en op Ziggo Sport trok dezelfde voetbalwedstrijd 513.000 kijkers.

De Amsterdamse voetbalclub stond woensdagavond in de rust met 2-0 voor op Tottenham Hotspur, waarvan zij vorige week tijdens de uitwedstrijd met 1-0 wonnen. In de tweede helft scoorde de voetbalclub uit Londen drie keer, waarvan het winnende doelpunt in de blessuretijd.

Veronica haalt met de torenhoge kijkcijfers een marktaandeel van 64,6 procent binnen. De nabeschouwing op Veronica trok na de nederlaag nog eens 1.711.000 kijkers, goed voor 42,3 procent marktaandeel. Op Ziggo Sport trok de nabeschouwing met oud Ajax-trainer Louis van Gaal 211.000 kijkers.

Het best bekeken alternatief was DNA Onbekend, dat op NPO 1 tegenover de voetbalwedstrijd 929.000 kijkers (14,2 procent marktaandeel) trok. RTL4 trok 444.000 kijkers met Love Is In The Air en op de late avond 257.000 kijkers met de derde aflevering van het nieuwe seizoen van De Zwakste Schakel.