6 Inside en HvNL met gezamenlijke uitzending rond stille tocht Utrecht

De vooravondprogramma’s 6 Inside en Hart van Nederland komen vanavond met een gezamenlijk uitzending rond de stille tocht in Utrecht, waarbij de slachtoffers van de schietpartij op het 24 Oktoberplein worden herdacht. De tocht is live te volgen in de uitzending op SBS6 en online.

Om 18:00 uur begint de gezamenlijk uitzending. In 6 Inside wordt er vooruitgeblikt op de stille tocht, waarna het begin van de herdenking vanaf 19:00 uur te zien is in Hart van Nederland. Na afloop van de tv-uitzending is de rest van de tocht te zien op de Facebook-pagina van Hart van Nederland.

De NOS zendt in een extra uitzending op NPO 1 ook het begin van de stille tocht in Utrecht uit met de toespraak van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en een minuut stilte. Het praatprogramma De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk begint daardoor iets later, namelijk om 19.10 uur.

Er worden vanavond duizenden mensen verwacht. Ook onder andere premier Rutte, minister Grapperhaus en de Amsterdamse burgemeester Halsema lopen mee. Afgelopen maandag opende Gökmen T. in de tram het vuur, waardoor drie mensen om het leven kwamen en meerdere mensen gewond raakten.

Foto: 6inside

Geef een reactie