600.000 kijkers voor Michael Jackson-docu Leaving Neverland

De documentaire Leaving Neverland over Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers op NPO 3. In de vier uur durende documentaire onthulden Wade Robson en James Safechuck dat zij in 1993 door de King of Pop zouden zijn misbruikt op zijn landgoed Neverland Ranch in Californië.

De documentaire zorgde voor gemengde reacties op social media. De nabestaanden van Jackson en zijn fans uitten vooral kritiek op het feit dat de in 2009 overleden zanger geen wederhoor kan plegen. Voor de uitzending demonstreerden tientallen Jackson-fans bij het VPRO-gebouw in Hilversum.

Verschillende media hebben ook gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik. Zo besloot de regionale omroep NH Radio afgelopen dinsdag om tijdelijk geen nummers van de popster te draaien, nu hij zo negatief in het nieuws is. De radiozender wil wegblijven van de inhoudelijke discussie.

Het marktaandeel voor de VPRO, die de documentaire uitzond, komt uit op 13,0 procent. The Voice Kids was vrijdagavond het best bekeken tv-programma met 1.497.000 kijkers, goed voor 25,6 procent marktaandeel. Een herhaling van Flikken Maastricht op NPO 1 trok 513.000 kijkers en 8,4 procent marktaandeel.

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie