Amsterdam wereldwijd populairst bij concertbezoekers

Amsterdam is wereldwijd het populairst bij concertbezoekers, de stad eindigt net boven Londen. Dat blijkt uit onderzoek van Ticketmaster. Dat is zojuist bekend gemaakt. Het optreden van Ed Sheeran dat in april in de Amsterdamse Ziggo Dome plaatsvondt is bekroond met de Ticket of the Year Award 2017.

De meeste populaire act wereldwijf is net als in 2016 Coldplay. Wereldwijd werd dit jaar in 17 landen de Ticket of the Year verkiezing gehouden. Opvallend is dat Ziggo Dome drie keer in de Wereldwijde Top 10 voorkwam en Amsterdam in totaal zelfs vier keer.

Eén plaats naast de Nederlandse Top 5 viel het concert van Linkin Park. Een optreden dat een extra dimensie kreeg door het plotselinge overlijden van zanger Chester Bennington, enkele weken na de show. Naast het favoriete event van dit jaar, werd ook gevraagd welke artiest men hoopt te zien in 2018. Hier kwam wederom Ed Sheeran op de eerste plek, gevolgd door U2 en P!NK.

De Ticket of the Year verkiezing is een jaarlijkse wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster. Het is een verkiezing waarbij iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriete event van het afgelopen jaar en het event waar zij het meest naar uitkijken in 2018. De verkiezing werd dit jaar in 17 landen gehouden (waaronder de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Duitsland).

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *