Arjen Lubach verlaat danceformatie The Galaxy

Presentator Arjen Lubach verlaat de danceformatie The Galaxy om zich te kunnen richten op andere projecten. Zijn partner Sacha Harland gaat solo verder. Dat staat op Spotify. Het management van Arjen Lubach wil tegenover Showbizznetwork.nl geen commentaar geven op zijn vertrek.

The Galaxy begon in 2015, toen Lubach in contact kwam met producer Jim Taihuttu. “Hij was zó enthousiast, dat hij het wilde uitbrengen onder zijn label Barong Family”, vertelde Sacha in 2017 in het AD. Daarna proostte zij op een samenwerking. “Dit avontuur zouden we samen aan gaan.”

In eerste instantie hielt het danceduo hun identiteit geheim. “We lieten onze gezichten nooit zien. Tot nu toe”, onthulde zij in juli 2016. “Ik ben gewoon presentator. Dance maken is een van mijn favoriete dingen om te doen. Maar dan wel onder een andere naam”, vertelde Lubach eerder op radiozender NPO 3FM.

De presentator van Zondag met Lubach stopt niet met het maken van muziek. Afgelopen vrijdag bracht hij een nieuwe single uit als zijn house-alter ego Hartebees. “Het is ook fijn om een zijproject te hebben waarbij ik mijn muzikale uitspattingen kan delen”, zei hij toen tegen het RTL4-programma RTL Boulevard.

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik

Geef een reactie