SBS6 best bekeken tv-zender op zaterdagavond

SBS6 best bekeken tv-zender op zaterdagavond

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS6 was zaterdagavond marktleider dankzij de oefeninterland Nederland - Ecuador, waarin Nederland niet verder kwam dan 1-1. SBS6 was zaterdagavond de beste bekenen tv-zenders van het land. Er keken zaterdagavond 2,1 miljoen kijker naar SBS6, goed voor 34,4 procent marktaandeel.

SBS6 wist zaterdagavond RTL4 en Nederland 1 de baas te zijn wat al een tijdje niet meer gebeurt is. SBS6 behaalde over de hele avond een marktaandeel van 22,6 procent. SBS6 scoorde na het voetbal met  de na bespreking op de wedstrijd 1,4 miljoen kijkers, Renate's Wie goed Doet.. moest het meteen na het voetbal doen met 706 duizend kijkers.

Nederland 1 en RTL 4 moesten het met een stuk minder aantal kijkers doen dan SBS6. Nederland 1 kwam uit op 16,4 procent en RTL 4 op 13,4 procent marktaandeel. Nederland 1 scoorde met het achtuurjournaal 1,5 miljoen kijkers. Dolf Jansen in topvorm scoorde op prime-time slechts 677 duizend kijkers naar Nederland 1. Een herhaling van Ik vertrek was goed voor 848 duizend kijkers.

RTL 4 had wederom een redelijk slechte avond De Jongens Tegen de Meisje kwam net boven de 1 miMjoen kijkers uit. Typisch Carlo & irene scoorde 627 duizend kijkers naar de familie zender. De laatste aflevering van zaterdagavond!Jurk was goed voor maar 619 duizend kijkers.