‘Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Radio 538′

‘Coen Swijnenberg en Sander Lantinga naar Radio 538′

Geschreven door Daniël Schalk

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maken mogelijk een overstap naar Radio 538, dat vertellen ‘ingewijden’ vandaag aan De Telegraaf. Coen en Sander maken op 3FM dagelijks hun middagshow De Coen & Sander Show maar de kans is er dat de radioshow binnenkort op Radio 538 te horen is.

De Telegraaf laat vandaag weten: “Volgens ingewijden komen Coen en Sander dan op de plek van het middagprogramma van Ruud de Wild. Wat er met De Wild gebeurt, is nog niet bekend.” De Coen en Sander Show trekt in de middag veel jonge luisteraars op 3FM en dat zou Radio 538 aanspreken.

Ruud de Wild is overvallen door het nieuws, dat liet de radiopresentator aan de krant weten. “Dit bericht overvalt me, ik lig met griep in bed. Neem alsjeblieft contact op met Radio 538.” 3FM, BNN en Radio 538 willen niet reageren op het nieuws van De Telegraaf.

Ook Coen en Sander willen de luisteraars van hun radioshow niet meer duidelijkheid geven. Nieuwslezer Sophie Verhoeven vroeg in De Coen & Sander Show, voordat zij het nieuws voor ging lezen, aan het presentatieduo of ze zelf nog nieuws hadden. Coen en Sander vonden het vervelend dat de nieuwslezeres maar door bleef vragen. “Jij bent van het nieuws, dus we luisteren naar jou. We laten het je weten”, zei Coen Swijnenberg.

Het is niet de eerste keer dat Radio 538 een radioprogramma van de concurrent overneemt. In 2014 nam Radio 538 het radioprogramma De Avondploeg van Slam!FM over. De radiopresentatoren van De Avondploeg, Daniël Lippens en Ivo van Breukelen, gingen mee naar Radio 538. Of Coen Swijnenberg en Sander Lantinga definitief hun overstap naar Radio 538 maken is niet bekend.

Coen zat afgelopen jaar in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Bekijk Serious Request op TVblik.nl/serious-request-journaal