Column Expeditie Robinson: De samensmelting komt eraan

Column Expeditie Robinson: De samensmelting komt eraan

Geschreven door John Holdorp

Vorige aflevering werd Jayjay door een geheime afspraak tussen beide kampen weggestemd. Kraantje Pappie wilde weg en gaf op waardoor kamp Zuid serieus verzwakt werd en Jalou, Jessie, Suzanne, Chloe en Koos het in de proef op moesten nemen tegen Dave, Dio, Thomas, Gaby en Anna.

Jayjay werd verbannen naar afvallereiland waar hij vrijwel direct geconfronteerd werd met de man die altijd als laatst gekozen wordt, maar hem nu wel even de waarheid vertelde, Lex Uiting.

Dit had wel effect op Jayjay die hierdoor veranderd lijkt. Jayjay steekt hierop zijn bewondering voor wat er op afvallereiland bereikt  en met name voor boerin Bertie niet onder stoelen of banken. Bertie die als Jayjay en Bartho tevergeefs gezocht hebben naar wormen om te vissen, weer en pasklare oplossing lijkt te hebben.

De proef bestond uit een puzzel waarin een boot gebouwd moest worden, een stuk gevaren moest worden om een zware bal op te halen waarmee slingerend, 3 vazen stuk moesten worden gesmeten.

Team Noord lag al snel voor de 3 mannen met Gaby en Anna waren sterker en sneller dan Jalou, Jessie, Koos, de niets presterende Suzanne  en de ziek zwak en misselijke Chloe.

Toch kreeg team Zuid een kans om het touw over de balk te gooien om zo de vazen kapot te gooien. Team Noord ging als een speer, waarbij Dave weer het voortouw nam en met hun uitgedachte techniek werden de eerste 2 vazen stuk gegooid terwijl Zuid het touw maar niet over de balk gegooid kreeg. Iets wat vooral Jalou probeerde terwijl de enige ‘man’ in het team, Koos toe leek te kijken.

Een zwak Zuid verloor voor de tweede keer en moest naar de eilandraad waarna we getrakteerd werden op een knuffelende Suzanne die Chloe niet weg wil stemmen terwijl Chloe zwak is en niets presteert, net als Suzanne overigens. Jessie zoekt steun bij Jalou en Koos. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, Suzanne echter doet dat wel want ze heeft duidelijk nog niets geleerd van het wegstemmen van sterke kandidaten.

Tijdens de eilandraad wordt Chloe toch weggestemd, terwijl Suzanne constant over haar rug wrijft en huilt omdat Chloé weg moet. Omdat Kraantje op heeft gegeven mag ze blijven voor een strijd met een afvaller van de strijd om de samensmelting die eraan komt.

De kanshebbers zijn:

In team Noord, een steeds sterker wordende Dave die samen met Dio en Thomas een verbond heeft gesloten, Gaby en Anna die ook samen een verbond hebben gesloten tegen team Zuid met de zwakke, niets presterende Suzanne, Jalou die de leiding probeert te nemen, Jessie de vreemde eend in de (Team Zuid) bijt en Koos die Jalou het voortouw laat nemen om daar dan achteraan te hobbelen.