Nieuwe Sinterklaas-serie RTL heet ‘Sint en co’

Nieuwe Sinterklaas-serie RTL heet ‘Sint en co’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De nieuwe Sinterklaas-serie van RTL heet ‘Sint en co: de verdwenen sleutel’. Showbizznetwork wist vorige week al te melden dat RTL met een nieuwe Sinterklaas-serie zou komen. RTL stopt niet alleen met Zwarte Piet, maar ook met hun succesvolle Sinterklaas-serie De Club van Sinterklaas.

De nieuwe Sinterklaas-serie is vanaf zondag 13 november, tijdens het weekend van de intocht, voor het eerst te zien bij Videoland. Vanaf maandag 14 november is de serie dagelijks te volgen bij RTL Telekids. De serie, bestaande uit vijftien afleveringen, gaat over twee jonge leerling-pieten.

Als Sinterklaas aankomt in Nederland, willen de jonge leerling-pieten Slim en Pret niets liever dan het échte werk doen. Maar de leerling-pieten moeten eerst hun pietenexamen behalen. Als Slim en Pret dan toch een keer mogen helpen in de Pakjeskamer, ontdekken ze een achtergebleven pakje.

De twee leerling-pieten twijfelen geen moment en besluiten zelf het cadeautje te bezorgen. Al snel raken ze verdwaald, omdat het spoor van pepernoten dat Slim heeft uitgezet, is opgegeten door een zwerfhondje. Toch worden Slim en Pret grote vrienden met de hond, die ze Wolf dopen.

Wolf volgt hen naar het Pietenhuis, waar Hoofdpiet en Meesterpiet niets van het hondje moeten hebben. Gelukkig is Sint milder gestemd en mag Wolf blijven. Maar dan verdwijnt de sleutel van de Pakjeskamer. Wordt de sleutel weer op tijd gevonden zodat Pakjesavond nog wel door kan gaan?

Sint en co is van 14 november tot en met 2 december elke schooldag rond 07:25 uur, 10:50 uur, 12:15 uur en 15:10 uur te zien bij RTL Telekids op het kanaal van tv-zender RTL8.

Bekijk Sint en Co op TVblik.nl/sint-en-co-de-verdwenen-sleutel

Foto: RTL