Sinterklaasjournaal grapt over opgestapte Pieten

Sinterklaasjournaal grapt over opgestapte Pieten

Geschreven door Daniël Schalk

De afwezigheid van Hoofdpiet en Pietje Paniek kwam donderdagavond aan bod in Het Sinterklaasjournaal. De nieuwe verslaggever Lex Uiting was donderdag op bezoek in het Grote Pietenhuis, dat door zakenman Bennie van Gisteren is omgetoverd tot Pretpark Pietenhuis.

Van Gisteren vertelde tegen Lex dat bezoekers van Pretpark Pietenhuis zich ook kunnen verkleden als Piet en daarbij hoort natuurlijk ook een echt Pietenpak. “Deze hebben we op zolder gevonden. Die hebben ze laten hangen. Blijkbaar hadden ze deze niet meer nodig”, zei Bennie.

De twee pakken die de zakenman aan Lex laat zien, zijn de pakken van Hoofdpiet en Pietje Paniek. Alleen is het oude pak van Hoofdpiet niet compleet. “Hier zaten geen schoenen meer bij”, zegt Van Gisteren. De schoenen van Hoofdpiet zijn namelijk door Erik van Muiswinkel verkocht.

Van Muiswinkel besloot afgelopen mei om de schoenen van Hoofdpiet te verkopen voor kankeronderzoek. Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer hebben na vorig jaar besloten om te stoppen met het NTR-programma. Ook Dolores Leeuwin is gestopt als verslaggever.

Het Sinterklaasjournaal is dagelijks om 18:00 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal

Foto: NTR