RTL 4 verliest de zaterdagavondstrijd van SBS6

RTL 4 verliest de zaterdagavondstrijd van SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De terugkeer van Dancing with the stars is goed van start gegaan. Het bekende dansprogramma, die gepresenteerd wordt door Chantal Janzen en Tijl Beckand, werd namelijk door 976.000 kijkers bekeken. Zij verloren het daarna mee wel van Ik hou van Holland. Het spelprogramma van Linda de Mol ging namelijk van start met bijna 1,2 miljoen kijkers.

Na tweeënhalf uur was het tijd voor de tweede aflevering van Taboe met Philippe Geubels. Rond 22.30 uur keken daar nog 401.000 mensen naar. Rond hetzelfde tijdstip was SBS6 sterker. Het nieuwsprogramma, Hart van Nederland, scoorde namelijk 731.000 kijkers.

NPO 1 bleef aardig stabiel onder de terugkeer van bekende programma’s. De derde aflevering van het muziekprogramma kon rekenen op 1,1 miljoen kijkers. Daarmee is het muziekprogramma de winnaar van de zaterdagavond. Dit was het nieuws deed het aansluitend nog aardig. Het satirische programma werd namelijk nog bekeken door 864.000 kijkers.

In de vooravond scoorde NPO 1 ook een miljoenenpubliek. De terugkeer van consumentenprogramma Kassa kon rekenen op 1,0 miljoen kijkers. In het nieuwe seizoen neemt Renze Kramer de Belbus weer voor zijn rekening. Hij neemt opnieuw het stokje over van Amber Kortzorg. Zij nam eerder, tijdelijk, de presentatie over van Brecht van Hulten.

Voor iedereen die geen zin in had in muziek, dans of een spelprogramma, kon kiezen voor een film. RTL 7 stond geheel in het teken van Spider-Man. Om 20.00 uur was het eerste deel van de superheld te zien. De hoofdrollen zijn voor Tobey Maguire en Kirsten Dunst. In totaal keken er zeker 151.000 mensen naar deze film. Om 22.30 uur was het tweede deel van Spider-Man te zien. Daar keken in totaal 148.000 mensen naar.

Veronica zond de actiefilm, The day after tomorrow uit. Hierin zijn Dennis Quaid en Jake Gyllenhaal te zien. Rond 20.30 uur zaten er zeker 164.000 mensen voor klaar. Om 22.50 uur was het tijd voor de actiefilm London has fallen. Hier zaten nog zeker 184.000 mensen voor klaar.

Je kunt Dancing With The Stars terugkijken via Gids.tv.

Foto: Tom Cornelissen