‘VI weer dagelijks op televisie tijdens EK 2020’

‘VI weer dagelijks op televisie tijdens EK 2020’

Geschreven door Daniël Schalk

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp gaan weer een dagelijkse talkshow maken rondom het EK voetbal. Na de overwinning op Noord-Ierland lijkt de kans groot dat Nederland er volgend jaar bij is op het EK en daarom wil Talpa de talkshow VI Oranje graag nieuw leven in blazen.

Volgens het AD is het zo goed als zeker dat VI Oranje terugkeert, maar mogelijk met een nieuwe naam. Het is ook nog niet duidelijk of het programma wordt uitgezonden op Veronica of op hoofdzender SBS6 en of de show weer wordt uitgezonden vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

Genee speculeerde eerder al over de terugkeer van de voetbalshow. “Ik ga ervan uit dat als Nederland zich plaatst, dat we dat weer gaan doen. Die kans is heel erg groot”, onthulde Wilfred Genee afgelopen juni op de website van Veronica Inside, zoals het programma heet sinds de overname door Talpa.

De talkshow VI Oranje begon in 2010 als dagelijkse spin-off van de talkshow Voetbal International rondom het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Vorig jaar heette het RTL4-programma VI Oranje Blijft Thuis, vanwege de afwezigheid van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap in Rusland.

Foto: Wessel de Groot