Matthijs van Nieuwkerk stopt met presentatie College Tour
Bron: Tom Cornelissen

Matthijs van Nieuwkerk stopt met presentatie College Tour

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Matthijs van Nieuwkerk stopt al na één seizoen met de presentatie van het NTR-programma College Tour. Dat laat de presentator weten in het AD. "Met College Tour stop ik. Ik moest een paar maanden geleden definitief bevestigen of ik door wilde gaan. Dat moesten zij op dat moment opgeven, begreep ik."

Toen Matthijs werd gevraagd voor het nieuwe seizoen wist hij nog niet wat hij ging doen. "Ik kon toen niet zeggen of ik van de partij was omdat ik toen nog helemaal niet wist wat ik ging doen. Dat begrepen ze, maar dan ging het over. Ok.", zo laat hij het AD weten.

Na vijftien jaar stopt Van Nieuwkerk met zijn programma De Wereld Draait Door. BNNVARA werkt aan een nieuw programma voor het tijdstip van DWDD. Vandaag tekende hij bij BNNVARA een nieuw driejarig contract. Voor de omroep gaat hij onder andere een zaterdagavond programma maken.

Nu College Tour zonder presentator zit is er weer een kans voor Twan Huys om terugkeren bij het programma. Twan was jarenlang te zien als presentator van College Tour. Huys maakte in 2018 de overstap naar RTL maar die mislukte. Sinds dit jaar is hij weer te zien bij de NPO, als presentator van Buitenhof.