Publiek Noorwegen stuurt Ulrikke Brandstorp naar Rotterdam
Bron: Melodi Grand Prix 2020

Publiek Noorwegen stuurt Ulrikke Brandstorp naar Rotterdam

Geschreven door Laatste update:

Het publiek heeft gesproken in Noorwegen. Na vijf halve finales mochten de Noren gister online stemmen op hun favoriet en dat zonder dat er ook maar één jury er iets over te zeggen had. Tien finalisten (vijf winnaars van de halve finales vanuit de verschillende regio's Noord, Midden, Oost, West & Zuid) & vijf die al direct werden doorgestuurd) mochten laten zien wat ze in huis hadden. 

Na alle tien de optredens werden de online lijnen geopend en konden de mensen thuis hun stem geven (en iedereen die een Noors account had bij de Publieke omroep NRK) de vier met de meeste stemmen gingen door naar de volgende stemronde. Tot verbazing van vele fans was dat niet de nummer 2 van de bookmakers Rein alexander. De vier gelukkige waren: Grote favoriet Ulrikke Brandstorp, Kristin Husøy, Raylee & de verrassing Liza Vassilieva.

Na een aantal minuten was het duidelijk dat Ulrikke Brandstorp & Kristin Husøy Het tegen elkaar opnemen in de finale. De scores gingen weer op 0 en nu mocht het publiek thuis hun laatste oordeel erover vellen. Elke regio mocht zijn eigen score's bekend maken. 

Al snel bleek dat de grote favoriet het een stuk zwaarder ging krijgen dan dat vooraf werd gedacht, na Zuid & Centraal bleek zelfs dat Kristin Husøy een voorsprong had opgebouwd van een kleine 30.000 stemmen. De stemmen in de regio's Noord & West waren ook aan elkaar gewaagd waardoor Oost (de grootste regio met de meeste stemmen) het antwoord zou brengen. Ulrikke Brandstorp kreeg een kleine 33.000 stemmen meer dan haar concurrent waardoor met een verschil van 5000 stemmen zij Noorwegen vertegenwoordigd (200.345 tegen over 194.667)

Ulrikke Brandstorp neemt deel aan de 1e halve finale. Zij zal haar lied Attention in de 2de helft van de halve finale zingen op 12 mei in Rotterdam. Dit is tevens de halve finale waarbij wij als Nederland ook mogen stemmen op de deelnemers.