Metro stopt als krant
Bron: Pixabay

Metro stopt als krant

Geschreven door Daniël Schalk

De gratis krant Metro stopt. De coronacrisis heeft de gratis krant zwaar getroffen. Dat schrijft De Telegraaf, dat sinds 2012 de eigenaar is van Metro. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus werd vanaf 18 maart de productie van de krant tijdelijk stopgezet, maar dat wordt nu permanent.

Het dagblad kan door de dalende inkomsten niet doorgaan. “Metro is volledig afhankelijk van advertentie-inkomsten. Omdat de coronacrisis ook de komende periode zal aanhouden, zal naar verwachting de omzet van de printuitgave daarna onvoldoende herstellen”, aldus de redactie.

De redactie van Metro gaat online verder met het verslaan van de actualiteiten. “Er is besloten om definitief te stoppen met de printuitgave en alleen de digitale uitgave Metronieuws.nl voort te zetten”, vervolgt de redactie, die de lezers van Metro bedankt voor de afgelopen twintig jaar.

Metro kwam voor het eerst uit in 1999, tegelijk met Sp!ts. In 2012 werd Metro overgenomen door de Telegraaf Media Groep (TMG), dat ook al eigenaar was van Sp!ts. De twee merken werden twee jaar later samengevoegd, waardoor alleen Metro overbleef als gratis krant in het openbaar vervoer.