GTST-blog: Vermissing kinderen zet Meerdijk op zijn kop
Bron: RTL

GTST-blog: Vermissing kinderen zet Meerdijk op zijn kop

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het zat er al een keer aan te komen. De kinderen van Nina en Bing krijgen te veel mee van hun scheiding. Op een moment dat er een zoveelste ruzie is tussen de twee ex-geliefden, hoort Nola alles. Zij wil niet meer tussen haar beide ouders zitten. Ze hoort hoe Nina van plan is om haar en Manu uit elkaar te halen. 

Even een opfriscursus. Nola is de dochter van Nina en Mike. Mike kwam om het leven bij een parachute ongeluk. Na de bruiloft met Nina wilde Bing zich officieel vader van Nola noemen. Dat is vervolgens gebeurd, Nola zag Bing als haar vader. Manu is de zoon van Bing en Monica. Zij was de draagmoeder voor het kind. Ze loog over een miskraam. Een aantal jaar later bleek Bing toch ineens vader te zijn. Baby Max is ontstaan door een donor van Amir. Hij is de biologische vader van Max. 

Afscheidsbriefje

Voor Nola is de maat nu meer dan vol. Ze pakt haar spullen bij elkaar en vertrekt. Nina’s nieuwe liefde Daan moest even oppassen. Hij hoorde hoe Nina weer ruzie maakte met Bing. Dat moment was voor Nola genoeg om te vertrekken. Ze nam haar beide broertjes mee. Wel liet Nola een briefje achter dat ze weg waren. 

Nina is ten einde raad. De ruzie is even niet belangrijk. Iedereen wordt op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Niemand lijkt de kinderen te hebben gezien. Ze zijn niet bij Ludo en Janine, Lucas weet van niets en Jojo heeft ook geen spoor. Hoe moet dat nu verder? Worden de kinderen wel op tijd gevonden? Waar zijn de eigenlijk gebleven? Drie jonge kinderen die moederziel alleen over staat lopen. Dat moet toch mensen zijn opgevallen?

Het is een dieptepunt in de vechtscheiding tussen Nina en Bing. Dat ze uit elkaar gegroeid zijn is overduidelijk. Maar dat de kinderen de dupe worden gaat echt te ver. Ze moeten elk hun trots even opzijzetten voor het belang van hun drie kinderen. Want die zijn nu het allerbelangrijkste. Hun veiligheid gaat voor alles. Worden ze wel op tijd gevonden? Of worden wij als kijker met de brandende vraag de zomermaanden ingestuurd? ‘Waar zijn de kinderen van Nina en Bing?’

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien bij RTL4.