Nieuw KRO programma Hij is een Zij

Nieuw KRO programma Hij is een Zij

Geschreven door Pieter Jongsma

“Je voelt je een vrouw, je bent een vrouw, maar je bent geboren als jongen.” In het nieuwe KRO programma Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Ze hebben een lange weg te gaan om van vrouw man te worden of andersom. In de eerste aflevering van Hij is een Zij (dinsdag 7 januari, 21.55 uur, op Nederland 3) maken we kennis met Bo, Arjon en Mick en Freddie.

Mick (19) en Freddie (17) werken tijdens de zomervakantie op een camping in het animatieteam. En om lastige situaties te voorkomen, besluiten ze hun collega’s te vertellen dat ze transgender zijn. Arie Boomsma praat met hen door over hoe ze zo zeker weten dat ze in het verkeerde lichaam zijn geboren.

Bo (17) droomt er, zoals zoveel meisjes, van kinds af aan al van om model te worden. Ze heeft ook al wat fotoshoots gedaan, maar nog nooit als de vrouw die ze nu is.

Als Arjon (43) verliefd wordt op souldiva Lenny, moet hij haar iets opbiechten: hij zit midden in de overgang van vrouw naar man. Voor Lenny een volslagen verrassing, want Arjon ziet er door hormonen al heel mannelijk uit.

Hij is een Zij, vanaf dinsdag 7 januari, om 21.55 uur, op Nederland 3