AVROTROS niet blij met nieuwe programmering Radio 1

AVROTROS legt zich niet neer bij de nieuwe programmering van NPO Radio 1, en tekent bezwaar aan bij de Publieke Omroep. De oproep vindt het besluit ‘onacceptabel’ dat de zendtijd op zaterdagochtend definitief naar Omroep Max gaat.

De omroep wilde op dat tijdvak doorgaan met de Nieuwsshow, met twee nieuwe presentatoren. In plaats daarvan komt Omroep Max vanaf januari met een soortgelijk programma gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij.  Beide presentatoren werden door AVROTROS op non-actief gesteld, nadat duidelijk werd dat ze gesprekken voerden met een andere omroep.

Het besluit dat de NPO afgelopen donderdag bekendmaakte ligt gevoelig. Dat komt doordat de omroep niet maar de programmamaker aan het langste eind trekken. AVROTROS vindt dat de NPO het bestuursorgaan van zijn bevoegdheden heeft overschreden door zich te bemoeien met de inhoud van de talkshow.

Het bezwaar dat de omroep indient zal worden beoordeeld door een onafhankelijk commissie. Als het beroep wordt afgewezen, lijkt alleen nog een stap naar de rechter mogelijk. “Dat is nu niet aan de orde”, zegt een woordvoerster van de omroep. “Als het zover is, zullen we ons beraden op eventuele volgende stappen.”

Foto: NPO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *