AVROTROS maakt serie van populaire film Mees Kees

Na vier succesvolle films komt AVROTROS met een tv-serie van Mees Kees. In vierentwintig afleveringen zijn herkenbare thema’s als pesten, verliefd zijn en verkering krijgen of dingen als schooluitjes, sponsorlopen en feesten ook aan de orde van de dag in de klas bij meester Mees Kees.

De rol van Mees Kees wordt in de serie vertolkt door Leendert de Ridder, bekend van Het Klokhuis en de serie Ghost Rockers. Mees Kees werd in de laatste film ‘Mees Kees: Langs de Lijn’ voor de eerste keer gespeeld door De Ridder, die daarmee na drie films het stokje overnam van Willem Voogd.

De jonge leraar doet vooral leuke dingen in de klas, met de bedoeling om spelenderwijs les te geven. Directrice Dreus, gespeeld door Sanne Wallis de Vries, is het daar vaak niet mee eens en kan dat niet altijd waarderen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen.

Mees Kees is een productie van PV Pictures en gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. De serie is geregisseerd door Jorkos Damen, Diede in ‘t Veld en Aniëlle Webster, die ook verantwoordelijk was voor de film ‘Mees Kees: Langs de Lijn’. Tijs van Marle heeft het scenario geschreven.

Mees Kees is vanaf zondag 20 augustus om 09:00 uur te zien op NPO Zapp.

Foto: AVROTROS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *