Battle On The Dancefloor vanaf 20 januari bij RTL 5

BOTDF_groeps-575-385-578-385-2-0-575-385_510_341_c1Vanaf 20 januari veroveren dance crews de woensdagavond van RTL 5 in het nieuwe programma ‘Battle On The Dancefloor’.

Dennis Weening presenteert de nieuwe dansshow die dé dance crew van 2016 voorbrengt, waarvoor de kandidaten een spannende afvalrace aangaan. De kundige jury bestaande uit Timor Steffens, Dan Karaty en Pip Pellens let op de kwaliteit en techniek van de crews, maar kijkt ook naar uitstraling en teamwork.

Dennis is enthousiast: “In ‘Battle On The Dancefloor’ krijgen dance crews een podium op een dansvloer die speciaal voor dit programma ontwikkeld is. De crews strijden namelijk niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de dansvloer! Als een crew de letterlijke battle on the dancefloor verliest, krimpt de dansvloer en wordt de ruimte om te laten wat ze in huis hebben steeds kleiner. De dansers moeten dus álles uit de kast halen om hun dansoppervlakte te behouden. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

‘Battle On The Dancefloor’ bestaat uit zes kwalificatie-afleveringen, twee halve finales en één grote finale. In elke kwalificatie-aflevering krijgt de dance crew te maken met een zogeheten challenge. Zo wordt er tijdens de challenge-rondes gedanst met balance boards en grote doeken, maar ook met bureaustoelen en lightsabers (Star Wars zwaarden). Deze extra belemmeringen leveren spectaculaire choreografieën op!

De winnende crew maakt onderdeel uit van de komende editie van ‘Let’s Dance’ op 19 november a.s. Dat betekent een eigen performance in een uitverkocht Ziggodome.

‘Battle On The Dancefloor’ vanaf 20 januari, 20.30 uur RTL 5.

Bekijk Battle On The Dancefloor op TVblik.nl/battle-on-the-dancefloor

Geef een reactie