Beatrice de Graaf Taalstaatmeester van 2017

Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf is de winnaar van de titel Taalstaatmeester van 2017. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het KRO-NCRV-programma De Taalstaat op NPO Radio 1.

De verkiezing is een initiatief van het radioprogramma en het Genootschap Onze Taal. De andere genomineerden waren A.L. Snijders, de bedenker van het Zeer Korte Verhaal, en de Belgische schrijver en presentator Dimitri Verhulst.

De Taalstaat en Onze Taal zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de man of vrouw die zich dit jaar het beste heeft uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord: woordkunstenaars met de pen of met de stem. Uit de vele suggesties die binnenkwamen werden in De Taalstaat 26 personen voorgedragen.

Een jury bestaande uit taalwetenschapper René Appel, Vibeke Roeper directeur van Onze Taal en Hans Laroes, hoofdredacteur Journalistiek bij de KRO-NCRV, koos uit die voordrachten drie genomineerden. Daarop kon het publiek de afgelopen twee weken hun stem uitbrengen. Beatrice de Graaf won deze verkiezing met 46 procent van de stemmen.

Foto: Screenshot uitzending DWDD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *