Blog: Hoogtepunten van 17 jaar VI bij RTL

Het eerste seizoen van Veronica Inside gaat beginnen. Het programma wordt zoals de titel eigenlijk al zegt, uitgezonden op Veronica. Veronica Inside is het vervolg op de oude programma’s die uitgezonden werden op RTL 5 en RTL 7, namelijk “Voetbal Inside”, “Voetbal International”, “Voetbal Insite” en “RTL Voetbal Insite”.

Bij deze programma’s waren het; René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee die altijd aanschoven bij het voetbal praatprogramma.  VI begon in 2003 en was bedoeld als een serieus voetbal praatprogramma. Deze gedachte lijkt flink verwaterd, daarom hier een paar een hoogtepunten uit de afgelopen jaren:

Wilfred Genee presenteerde het programma al sinds 2001. In 2005 kreeg hij echter een aanbod van Talpa, hier ging hij op in. Zo werd hij de presentator van “De wedstrijden” uitgezonden op de toen nieuwe zender, “Tien”. Derksen en van der Gijp zouden achterblijven. De overstap naar Talpa lag toen al gevoelig.

De overstap zelf zou minder succesvol blijken. Tien werd in 2007 opgeheven, waardoor Genee terug kwam naar RTL 7 en dus ook naar Voetbal International. Hij werd gedurende de Tien periode vervangen door Barbara Barend.

Het volgende hoogtepunt is toch wel een cult figuur, namelijk Harry Mens. Harry presenteert namelijk een programma op RTL 7, “Business class”. Volgens Harry kijken er zo’n 400 duizend mensen kijken naar 1 aflevering. Alhoewel SKO (Stichting Kijkcijfer Onderzoek) ongeveer 100.000. kijkers per aflevering meet. In VI worden er met enige regelmaat stukjes uit Business Class uitgezonden. In het volgende fragment wordt pijnlijk waarom Harry misschien wel de “beste” interviewer ooit is. Op 3 minuten en 8 seconden stelt Harry misschien wel de meest legendarische vraag ooit.

Hans Kraay is ook een van de vaste gasten van het voetbal praatprogramma. Hij doet dit al sinds 2008. Hij heeft in al deze jaren vele ruzies gehad met onder andere Johan en Wilfred. Hij noemt deze mannen dan ook vaak: “paardenlul” of “stelletje terpentijnzeikers”. In 2016 was het wel welletjes voor Kraay en dus besloot hij om de studio te verlaten.

Dit jaar nog was er een heleboel commotie rondom het programma. René van der Gijp parodieerde namelijk Bo Van Spilbeeck, een Belgische journalist die verder door het leven wilde gaan als vrouw. René kwam dan ook op als vrouw en noemde zichzelf “Renate”. Heel Nederland leek erover te vallen en zo ontstond er een discussie of dit komisch of buitengewoon onsmakelijk is.


Veronica Inside vanaf vanavond om 20.30 uur terug bij Veronica.

Foto: Talpa / Helene Wiesenhaan

Geef een reactie