BNNVARA met documentaire over Romano van der Dussen

BNNVARA komt met een documentaire die het dramatische verhaal vertelt van Romano van der Dussen die 12,5 jaar onterecht werd opgesloten. van der Dussen werd opgesloten in een Spaanse cel voor het verkrachten en aanranden van drie vrouwen.

Romano beleefde de grootste nachtmerrie van ieder mens: jarenlang onschuldig vastzitten voor daden die je niet hebt gepleegd. In de documentaire ‘Ik heb het niet gedaan’, gemaakt door regisseur Elena Lindemans, wordt Romano meteen na zijn vrijlating twee jaar lang gevolgd.

Samen met de makers pluist hij zijn horrorscenario uit. Waarom werd hij als dader aangewezen? Was er sprake van opzet? Of van een gerechtelijke dwaling? De onthutsende documentaire laat niet alleen zien hoe Romano – die slechts voor een deel is vrijgesproken – nog altijd vecht om zijn onschuld te bewijzen. De film toont ook aan hoe dun de lijn is tussen goed en kwaad, tussen recht en onrecht. Want ís Romano wel zo onschuldig als hij zegt te zijn?

Journalist, programmamaker en presentator Elena Lindemans maakte voor BNNVARA eerder gelauwerde documentaires als Moeders springen niet van flats, Vrouw slaat man en afleveringen voor de bekroonde documentaireserie De Muur.

2Doc: Ik heb het niet gedaan maandagavond 28 januari om 20.25 uur op NPO2.

Foto: BNNVARA

Geef een reactie