Boxing Stars: Op De Vuist!

Woensdagavond ging bij RTL 5 het nieuwe programma Boxing Stars van start. Ik was stiekem heel nieuwsgierig naar dit programma. Waar zie je nog Bekende Nederlanders die letterlijk op de vuist gaan? Alleen waar gaat het nu eigenlijk om? Is het de roem? Is het een schreeuw om aandacht? Of is er nog meer aan de hand? Iedere aflevering staan er drie gevechten op het programma…

Meteen valt mij op dat Ruben Niolai geen Martijn Krabbé is. Deze ‘battles’ doen mij denken aan The Voice of Holland. Alleen telt je stem hierbij niet mee. Het gaat om klappen uitdelen. Niet zomaar klappen, maar harde klappen. Ik vind dat, heel eerlijk, toch wel vrij heftig. Zeker wanneer ik Kaj en Rein tegenover elkaar zie staan… Als dat maar goed gaat, gaat er door mijn hoofd. 

Maar na drie rondes kwam Rein als winnaar uit de ring. Hij wist de meeste, rake, klappen uit te delen. Helaas voor Kaj, hij moest de handdoek in de ring gooien, letterlijk. Beide jongens wisten er zonder al teveel verwondingen van af te komen. Alleen kreeg Rein wel weer last van een gekneusde duim. Ik mag hopen dat RTL 5 voor de nodige nazorg doet. Want dat heb je als Bekende Nederlander wel nodig volgens mij.

Toen in het bordje van ‘Ronde 2’ in beeld zag komen, kreeg in een flashback. Ik dacht meteen terug aan Meneer Kaktus. Ik miste alleen nog de stem van Mevrouw Stemband. Maar dat is slechts een detail. Het is natuurlijk ook geen kinderprogramma. Maar een familieprogramma is het ook niet. Is het überhaupt wel amusement? Vermakelijk kan ik het niet echt noemen. Ik heb er eigenlijk geen naam voor.

Het tweede gevecht was tussen Jessie Jazz en Laura. ‘Battle of the babes’ werd het ook wel genoemd. Nou dit gevecht was behoorlijk heftig. Gelukkig hadden beide dames handschoenen aan. Anders hadden ze elkaars ogen uitgekrabd volgens mij. Wat gingen die twee tekeer zeg. Ik voelde dan ook geen klik tussen deze twee dames. Ik schrok er wel een beetje van, hoe die twee met elkaar om gingen.

Voor Laura was het meedoen aan Boxing Stars een ‘uitdaging’. Hierover moest ik wel een beetje lachen. Een uitdaging? Een uitdaging zou ik het liever niet willen noemen. Ik zou het eerder een gevaarlijk experiment willen noemen. Met gevaar voor eigen leven, als toegevoegde waarde. Meedoen aan De Slimste Mens zou ik eerder een uitdaging willen noemen.

Het derde en laatste gevecht vond plaats tussen Taeke en Danny. In het publiek zaten onder andere René en Natasja Froger. Je voelt de tranen in de ogen van Natasja. Zeker wanneer de zoon van René, Danny, rake klappen kreeg. De agressie bij Taeke vond ik heel bijzonder. Ik ken deze man niet heel goed, maar hij leek mij heel zachtaardig. Nou dat is hij dus niet?! Wat een klappen deelde hij uit zeg!

Ik leef enorm mee met de familie Froger. Die zullen het zwaar hebben én zwaar krijgen. Want Danny moest heel veel klappen incasseren. Voor het oog van René, Natasja, een studio vol publiek en mij als kijker, had Danny het zwaar. Je voelt bijna de pijn van Danny. Ik zou willen schreeuwen ‘gooi die handdoek in de ring’. Maar ja, ik ben geen jurylid en ik zit niet in het publiek.

Maar is Boxing Stars nu echt nodig? Wil je als kijker hier naar kijken? Bij mij roept het vooral verbazing op. Ik snap nog dat een bekende Nederlander wil zingen, wil dansen, wil pottenbakken of met een drone spelen, maar boksen? Nee dat snap ik niet helemaal. Het levert wel spectaculaire televisie op, dat dan wel weer.

Kijk ik al uit naar volgende week? Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook niet. Ik moet hier nog heel erg aan wennen. Misschien komt het ook wel door de vele reclameblokjes. Die waren er namelijk behoorlijk veel. Tussen elke ronde was er tijd voor anderhalve minuut reclame. Misschien mag daar wel iets op verzonnen worden…

Tot volgende week?!

Boxing Stars is iedere woensdagavond, live, te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan

Geef een reactie