Bram Krikke in nieuw seizoen De Slimste Mens

YouTube ster Bram Krikke is één van de deelnemers van De Slimste Mens. Dat nieuws werd woensdag bekend gemaakt. Bram zal proberen om in de voetsporen van Peter Hein van Mulligen te treden. Hij wist namelijk de wintereditie van het populaire spelprogramma te winnen.

In de eerste aflevering, die maandag 15 juli van start gaat, zal Bram het opnemen tegen Sophie Frankenmolen. Daarnaast zal ook Taarten van Abel presentator Siemon de Jong te zien zijn. Zij moeten het tegen elkaar opnemen om een ticket naar de volgende aflevering te halen. De kandidaat met de meeste seconden is in ieder geval zeker van dat gewilde ticket.

Bram is een bekend gezicht op YouTube. Daarnaast heeft hij ook een aandeel in de talkshow, Zomer met Art. Hij is één van de reporters die voor de talkshow het land in gaat. Zo ging hij onder andere langs bij Gerard Joling voor zangles. Dat leverde bijzondere televisie op.

Ook presentator Renze Klamer zal binnenkort te zien zijn. Hij deelde woensdagochtend een foto waarin hij in één van de stoelen zit. Renze was een tijd lang de bestuurder van Kassa’s Belbus. Hij nam het stokje (tijdelijk) over van Amber Kortzorg. Zij nam de presentatie van het consumentenprogramma van BNNVARA over van Brecht van Hulten.

De Slimste Mens is al sinds 2012 een groot succes voor NPO 2. Iedere werkdag zitten er rond 20.25 uur meer dan één miljoen kijkers klaar voor het spelprogramma. In verschillende rondes wordt er gekeken wie over de meeste algemene kennis beschikt. Een goed geheugen is overigens ook geen overbodige luxe. Soms wordt er heel veel van de kandidaten gevraagd.

De concurrenten zullen het weer zwaar gaan krijgen. Want De Slimste Mens is vaak het best bekeken programma van de avond. Zelfs NPO 1 en RTL 4 hebben het spreekwoordelijke nakijken. Naast Bram, Sophie, Siemon en Renze zullen ook Eerste Kamerlid Mei Li Vos, zanger Paul de Munnik, programmamaker Danny Ghosen, ANWB-filelezer Heleen de Geest en cabaretier Kees van Amstel te zien zijn.

De presentatie is weer in handen van Phillip Freriks. Hij wordt in iedere aflevering bijgestaan door Maarten van Rossem. Zij zijn als sinds het begin, in 2012, een gouden televisie duo. Wanneer er extra uitleg nodig is bij een antwoord, dan geeft Maarten daar maar wat graag zijn visie op. Soms duren zijn antwoorden lang, maar het zorgt wel vaak voor een lach bij de kandidaten en het publiek.

De Slimste Mens is vanaf 15 juli weer iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NRCV op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen

Geef een reactie