Coen Verbraak kijkt in de ziel van premiers

Coen Verbraak is vanaf 3 januari terug met de tweeluik Kijken in de ziel. Dit seizoen gaat Verbraak op bezoek bij politiek Den Haag. Hoe is het om de eerste man in politiek Den Haag te zijn? Wat moet je kunnen om dat bijzondere vak van premier te vervullen? Kun je als premier werkelijk het verschil maken? Daarover praten oud-premiers in een uniek tweeluik van Kijken in de ziel.

In openhartige gesprekken met Coen Verbraak vertellen Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende over de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten uit de jaren dat zij ons land leidden.

Bijzonder, omdat het de eerste keer is dat Jan Peter Balkenende sinds zijn terugtreden in 2010 uitvoerig terugblikt op zijn periode in het Torentje.

Hoe was het om groten der aarde als Helmut Kohl, Nelson Mandela, Bill Clinton en Tony Blair te ontmoeten? Hoe kijken de oud-premiers terug op moeilijke dossiers als Irak en Srebrenica? En hoe was het om nadien de macht weer los te moeten laten?

Kijken in de ziel – premiers, 3 en 10 januari, 21.10 uur NPO 2.

Foto: NTR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *