Column: Leegloop en verhuizen

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

Sinterklaas is weer in ons land. Er is dus weer van alles aan de hand is showbizzland. Helaas bestaat RDWU niet meer. Dat deed best wel een beetje zeer. Maar niet verdrietig zijn. Want deze column mag er ook zeker zijn. Een rijmpje hier en een rijmpje daar, deze column is nog lang niet klaar.

Wat er is allemaal aan de hand. Er was een speciale band. Tussen Buddy Vedder en Rover Dekker. Nu is het klaar en uit met de stekker. Rover verlaat Meerdijk binnenkort. Dat komt voor veel fans rauw op het bord. Buddy is de zoveelste die de soap verlaat. Dat krijgt hoe dan ook een staart. Ik zal hem zeker gaan missen. Maar ik zal hem zeker niet gaan wissen.

Lieke Veld is bekend van de radiozender. Maar als de vrouw van (Wietze de Jager) is zijn bekender. Zij wil voor zichzelf beginnen. Daar valt natuurlijk veel mee te winnen. Het is wel het zoveelste vertrek. Aan goede radio dj’s geen gebrek. Er blijven er gelukkig veel over voor de luisteraar. Dus die kunnen naar Qmusic blijven luisteren zonder gevaar.

De kerst klassieker, Home Alone, komt weer op het witte doek. Dat is toch ideaal met een blikje fris en een gevulde koek? Vanaf december kan deze film weer gezien gaan worden. Met kerst heb je altijd wel mooie gevulde borden. Ook op televisie komt Home Alone weer voorbij. Gewoon met de kerstdagen en niet in de maand mei. Gezellig samen eten en een filmpje kijken. Of het ook leuk wordt, moet nog maar even blijken.

Peter R de Vries gaat aan de slag bij SBS6. Dat is een wijze les. Gelukkig blijft hij ook gewoon bij RTL Boulevard op RTL 4. Dus die deur bij die zender staat op een kier. Bij beide zenders praat hij veel en graag. Voor de één is het fijn en voor een ander is het meer geklaag. Volgend jaar zal het dan zo ver zijn. Dat is echt waar en zeker geen gein.

De TV Kantine komt volgend jaar weer terug op de buis. Gelukkig is dat zonder al teveel ruis. Carlo en Irene zijn dan weer even samen. Zij zullen weer in de huid kruipen van bekende namen. Wie weet komt Heel Holland Bakt ook weer aan bod. Als dat maar niet zorgt voor mot. Lekker lachen om de grappen van de twee. Doe daar je voordeel maar even mee.

Leegloop en verhuizen:

Wat is er toch aan de hand met GTST? De ene na de andere vertrekt uit de soapserie van RTL 4. Allereerst vertrok Maxime. Niet veel later vertrokken Bill, Job en Felix. Maar daar bleef het niet bij. Nu gaf ook Rover aan dat hij niet meer in Meerdijk wil wonen. Hij gaat terug naar Canada. Naar Canada? Het land waar zijn vader woont. Zijn vader die er niet voor hem was. Die vader die meer met zichzelf bezig is. Juist naar die man, gaat een jongen als Rover. Ik kan en wil het niet snappen. Waarom wil zo’n jongen nu verhuizen?

Het ergste is nog wel dat er ook al een ‘vervanger’ is. De jongen met de bijzondere naam Q. Ja je leest het goed. Een jongen met de naam Q. Wie noemt zijn kind nu Q? Die vraag laat ik even in het midden. Als deze Q Meerdijk moet gaan redden, dan kunnen ze beter helemaal stoppen met GTST. Dat zijn woorden die ik niet snel in mijn mond neem.

Zelf ben ik namelijk een zeer groot fan van GTST. Maar ik baal wel enorm van de leegloop van de inwoners. Er zijn in een korte periode zoveel mensen verhuist, dat er sprake is van een heuse leegloop. Hoe moet dat nu verder? Waarschijnlijk is het een sneeuwbal effect. Want het lijkt er ook op dat Rikki Meerdijk achter zich laat. Zij wil samen gaan wonen met Abel, die ze net kent, in Rotterdam!

Genieten van GTST doe ik nog wel, maar het wordt mij wel moeilijk gemaakt hoor. Laten wij met zijn allen hopen dat het binnenkort weer bergopwaarts gaat met GTST. Want met zoveel mensen die uit de soapserie stappen, blijven er nog maar weinig mensen over. Gelukkig is het nog niet zover. Of ze moeten een oude bekende weer terug halen. Iemand zoals Martine Hafkamp. Ik weet, ik mag mijn dromen niet altijd delen. Maar deze ‘nachtmerrie’ wil ik toch graag delen; GTST breng Martine terug. Al is het alleen voor mijn plezier.

Bedankt!

Sebastiaan Boers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *