Column: Wisseling van de wacht?!

Het weekend is bijna om en de nieuwe week staat op het punt van beginnen, maar niet voordat wij hebben teruggeblikt op de afgelopen week. Iedere zondag blikt een columnist van Showbizznetwork.nl terug op de voorbije week. Wat is hen deze week opgevallen?

Wanneer je kijkt naar RTL Boulevard en Shownieuws vallen mij een paar dingen op. Bijna iedere keer zie je nieuwe gezichten! De term ‘deskundige’ heeft dankzij RTL Boulevard een compleet nieuwe betekenis gekregen. Iedereen met een ‘mening’ mag zichzelf ineens ‘deskundige’ noemen. Maar hoe ‘deskundig’ zijn die nu eigenlijk? Misschien nog wel belangrijker, zijn er niet té veel van die ‘deskundigen’? 

Het ‘nieuwe’ RTL Boulevard is wel met meer dingen té veel. Zo bestaat de presentatie nu uit twee(!) mensen. Waarom is dat ingevoerd bij RTL Boulevard? De ‘tweede’ presentator, in de meeste gevallen Luuk Ikink, staat er vaak voor spek en bonen bij. Ik snap werkelijk niet wat hij in dit programma te zoeken heeft. Ook zijn ‘top vijf’ slaan vaak nergens op. Dat is inmiddels ingekort naar een ‘top drie’, maar of je daar als kijker blij van wordt? Nou nee, niet bepaald kan ik wel zeggen.

Het ergste vind ik nog wel dat RTL Boulevard échte deskundigen laat gaan. Neem een Fiona Hering, die behoorlijk lang bij het showbizz programma zat. Een aantal weken gaf zij aan te stoppen met RTL Boulevard. Zij zal zeker door de vaste kijkers gemist gaan worden. Ik heb een beetje het gevoel alsof zij is weggepest. De meeste collega’s maakten haar maar wat graag belachelijk. Dat stoorde mij behoorlijk vaak.

Fiona kan heel goed en vooral veel praten. Dat maakte haar uniek bij een programma als RTL Boulevard. In plaats van Fiona zijn er nu ontelbaar veel  jonge ‘deskundigen’ die denken overal verstand van te hebben. Maar als RTL Boulevard zo graag wil verjongen, waarom is een Beau van Erven Dorens dan nog steeds in dienst? Alle respect voor Beau hoor, maar het leuke van RTL Boulevard is er wel een beetje vanaf.

Dan nu even naar Shownieuws. Dat showbizz programma schopte Patty Brard weg. Nu ben ik geen extreem fan van Patty, maar Patty was wel Shownieuws. Zij had wel kennis van zaken en zat daar prima op haar plek. Maar helaas moest zij het veld ruimen voor twee radio dj’s. Daarnaast is ook Kim Kötter aangesteld als showbizz deskundige. Waar halen ze die ‘deskundigen’ toch vandaan? Dat vraag ik mij als kijker toch vaak af. Is er een speciale ‘deskundigen’ opleiding ofzo?

Radio dj Wietze de Jager presenteerde vorige week voor het eerst Shownieuws. Weken daarvoor domineerde hij Shownieuws, door zijn radioruzie met Mattie Valk. Van de radio naar televisie, ik moet er nog aan wennen. Zeker omdat Wietze zijn ex-collega vaak voor gek zette voor zijn televisie ervaring. Zo zat Mattie vaak op de stoel van Albert Verlinde. Nu doet Wietze bijna hetzelfde, maar hij is géén deskundige, dat scheelt natuurlijk. Maar wie weet verandert Wietze ook wel in een ‘deskundige’ en misschien nog wel bij RTL Boulevard!

Tekst: Sebastiaan Boers

One comment on “Column: Wisseling van de wacht?!

  1. Chip Palamme schreef:

    Okee. En nu? Sorry maar dit vind ik geen nieuws, niet eens een column. Nu Angela de Jong de poorten heeft geopend moet ineens iedere zichzelf respecterende zogenaamde ‘showdeskundige’ vitten op andere ‘showdeskundigen’? Ik pass, dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *