Cyprus stoot Israël van eerste plaats bij bookmakers

Zangeres Eleni Foureira van Cyprus staat sinds vandaag bovenaan bij de bookmakers. De Israëlische inzending Netta stond met haar nummer TOY sinds begin maart al bij de bookmakers op de eerste plaats, maar op de dag van de eerste halve finale is zij de toppositie kwijtgeraakt aan Cyprus.

Netta is al wekenlang de gedoodverfde favoriet van het Songfestival, maar de afgelopen dagen werd de voorspelde overwinning steeds minder zeker. Israël wordt steeds vaker vergeleken met de Italiaanse inzending van vorig jaar, die ook de grote favoriet was maar uiteindelijk zesde werd.

Volgens Philip Houtermans van de Belgische website Songfestival.be dacht de Israëlische zangeres al dat zij had gewonnen. “Zij loopt hier rond van ‘ik ben hier de grote favoriet en ik zal het hier eens allemaal gaan doen’”, vertelde Philip afgelopen maandag vanuit Lissabon in de rubriek Songfestival Update.

Vanavond vindt in Lissabon de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats. Israël, die bij de bookmakers nu op de tweede plaats staat, en Cyprus zijn beide vanavond aan de beurt. Ook de Estse operazangeres Elina Nechayeva, de nummer vier bij de bookmakers, strijdt vanavond om een finaleplaats.

Foto: Eurovision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *