Dance Dance Dance: Lampjesdans

Zaterdagavond was het tijd voor dé finale van Dance Dance Dance. Wekenlang dansten de Bekende Nederlanders voor een eigen gekozen goede doel. Maar uiteindelijk stonden er slechts twee danskoppels tegenover elkaar. Zoey & Marnix staan lijnrecht tegenover Stijn & Toprak. Maar wie gaat er uiteindelijk met de overwinning naar huis. Het is de hoogste tijd voor een spannende finale!

De finale werd geopend door Marnix. Voor zijn solo dans mocht hij een soort lichtpak aantrekken. Hij mocht namelijk dansen op Beautiful People van Chris Brown. Het was voor de eerste keer dat zo’n dansoptreden op televisie te zien is geweest. Alles zag er heel stoer en vooral gaaf uit Maar toch was het jammer dat je de gezichten van de dansers niet zag. Een hele sterke opening van deze finale. 

Het tweede optreden was voor Stijn & Toprak. Zij mochten dansen op Hey Mama van David Guetta en Nicki Minaj. De twee actrices dansten in een witte slip. Eindelijk leken Stijn & Toprak prima in staat om samen te dansen. Zij begonnen beiden heel sterk als solist. Maar samen wisten zij pas echt indruk te maken. Een hele mooie en vooral fijne duodans van de dit danskoppel. Ik denk dat dit dansoptreden wel één van de beste is geweest van Stijn & Toprak.

Maar Zoey & Marnix lieten zich niet kennen. Zij dansten op Where Are U Now van Skrillex and Diplo & Justin Bieber. Dat zag er weer fantastisch uit. Hoe goed zijn Zoey & Marnix samen zeg? Zij zetten echt een heel mooi optreden neer. Bijna alles was perfect. Een beter danskoppel dan dit bestaat er niet. Ik acht de kans vrij groot dat zij het derde seizoen van Dance Dance Dance wel eens kunnen gaan winnen!

Toprak kroop voor haar solodans in de huid van Britney Spears. Zij mocht namelijk dansen op het nummer Circus. Inclusief zweep domineerde Toprak het podium. Het zag er heel strak en vooral stoer uit. Even werd ik een beetje bang van Toprak. Eindelijk leek het erop als Toprak echt plezier in het dansen had gevonden. Helaas kreeg zij niet zulke hoge cijfers van de jury. Ik had haar meer punten gegeven, maar ik zit niet in de jury.

Chantal Janzen kroop ook even op het podium. Zij gaf haar collega, Jandino Asporaat, een speciale dans. Zij danste op het nummer Don’t Cha van de Pussycat Dolls. Jandino was helemaal in zijn element en was voor een moment stil. De belofte uit show één heeft Chantal waargemaakt. Het werd een hele speciale en vooral bijzondere dans. Iets wat we niet van Chantal gewend zijn… dat smaakt wellicht naar meer?

Zoey mocht voor haar solo dans terug in de tijd. Zij moest namelijk dansen op Puttin’ On The Ritz. Het tappen is iets wat Zoey vroeger vaker deed. Maar nu leek het wel even lastig. Gelukkig kreeg zij bij de voorbereiding hulp van haar danspartner Marnix. Het werd een bijzonder optreden. Op deze manier zag de kijker Zoey niet eerder. Dit was een prima dansoptreden. Niet het beste van deze avond, maar goed genoeg voor deze finale.

De solodans van Stijn bestond uit Run The World van Beyoncé. Dit nummer leek perfect te passen bij de GTST actrice. Wat een té gek optreden was dit zeg. Misschien wel het beste solo optreden van Stijn! Zij leefde zich perfect in voor deze dans. Bovendien was het heel slim om bij dit optreden de ‘joker’ in te zetten. De punten van de jury werden daardoor verdubbeld. In totaal danste Stijn 59 punten bij elkaar!

De laatste duodans van Zoey & Marnix bestond uit een waterdans uit Step Up 3. Vooral Marni had hier heel veel zin in. Het werd een kletternatte dans. Toch zag het er heel strak uit. Dit danskoppel is gewoon niet meer normaal. Zij gaven alles wat zij in zich hadden. Voor dit optreden zetten Zoey & Marnix ook hun ‘joker’ in. Met heel veel succes, zij dansten namelijk 60(!) punten bij elkaar! De overwinning is nu wel heel dichtbij…

Het allerlaatste dansoptreden van deze finale was voor Stijn & Toprak. Zij kozen er zelf voor om te dansen op Scream van Michael en Janet Jackson. Het was heel erg gedurfd van hun danskoppel. Zij gaven werkelijk alles wat zij in zich hadden. Meer dan terecht hebben Stijn & Toprak de finale gehaald. Alles aan dit optreden zag er super strak uit. Stijn & Toprak zijn echt een danskoppel die iedere week is gegroeid. Ik ben fan van Stijn én van Toprak!

Alle punten werden bij elkaar opgeteld. Het was tot op het laatste moment nog even spannend. Maar uiteindelijk gingen Zoey & Marnix er met de overwinning vandoor. Zij wonnen niet alleen de finale van Dance Dance Dance maar ook €100.000,- voor de hersenstichting. Meer dan terecht hebben Zoey & Marnix deze finale gewonnen. Zij waren ook echt het beste danskoppel van dit seizoen. 

Ik heb genoten van het derde seizoen van Dance Dance Dance. Het was een heel mooi en vooral bijzonder seizoen. Alle koppels waren zo bijzonder en apart, dat het vooral voor de kijker té gek is. Dit is, wat Igoné ook al zei, het leukste programma van Nederland! Het is jammer dat het nu alweer voorbij is. Maar ik hoop dat het volgend jaar zeker terug komt! Dan ga ik zeker weer kijken, jullie ook?!

Tot volgend jaar?!

Foto: RTL / William Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *