De Grote Songfestivaltest bereikt ruim 200.000 kijkers

Op Bevrijdingsdag stond er op veel zenders muziek centraal. Ook NPO 3 had een avond vol muziek geprogrammeerd staan. Om 20.25 uur waren Jan Smit en Romy Monteiro te zien in De Grote Songfestivaltest. Zij testen de kennis van vijf Bekende Nederlanders en een publiek in de studio.

In totaal schakelden er zeker 235.000 mensen in voor deze speciale test. Carlo Boszhard wist er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Hij bleek de meeste vragen goed te hebben beantwoorden. Met deze kijkcijfers is er net geen plek voor deze muzikale test in het kijkcijferoverzicht.

Daarna bleef muziek centraal staan. Om 21.50 uur zond AVROTROS een speciale ‘Het verhaal van…: Waylon’ uit. In deze aflevering stond Waylon centraal. Volgende week zal de zanger ons land gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. In totaal wisten zeker 304.000 mensen dit programma te vinden. Met die kijkcijfers staat Waylon op plek zeventien in het kijkcijferoverzicht.

De avond van NPO 3 werd afgesloten door Artiesten van de vrijheid 2018. De NOS volgde onder andere Ronnie Flex en Fedde Le Grand. Deze artiesten bezochten op Bevrijdingsdag verschillende festivals door het hele land. Deze samenvatting werd rond 22.45 uur bekeken door 286.000 mensen. Daarna bleven er nog zeker 129.000 mensen wakker voor The Graham Norton show.

Niet alleen NPO 3 besteedde aandacht aan het songfestival. Ook RTL 4 deed dat in de finale van It Takes 2. Waylon mocht namelijk een duet zingen met Dionne Slagter. Samen zongen zij het songfestival nummer Outlaw In ‘Em. In totaal keken er zeker 918.000 mensen naar de finale.

SBS6 besteedde ook aandacht aan het songfestival. Rond de klok van 23.00 uur zong Jeroen van der Boom allerlei songfestival nummers. In De beste liedjes van… waren er optredens van onder andere OG3NE en Gerard Joling. In totaal keken er zeker 359.000 mensen naar het muziekprogramma van Jeroen.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfer die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS / Elvin Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *