De Jeugd van Tegenwoordig presenteert ode aan de Glasbak

De Jeugd van Tegenwoordig heeft vandaag op de dag dat de glasbak veertig jaar bestaat de gelijknamige single Glasbak uitgebracht.

Veertig jaar geleden werd in ‘s-Hertogenbosch de eerste gemeentelijke glasbak geplaatst. Een Nederlands icoon dat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. “Een tijdloos monument aan de vergankelijkheid van het bestaan”, aldus Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Lernert Engelberts en Sander Plug tekenden voor concept en regie van de video voor ‘Glasbak’. Intussen al de vierde samenwerking tussen het duo en de band. De video gebruikt glasgerinkel als rode draad, en de glasbak zelf als climax. “Wij vinden de glasbak een icoon in onze straten, die mag dus best wel eens in de spotlights staan, letterlijk dan, als een glimmende diamant!”, aldus Lernert en Sander.

Onlangs brachten De Jeugd van Tegenwoordig hun nieuwste album ‘Luek’ uit. Zoals gewoonlijk worden roekeloze en vuilgebekte teksten van Faberyayo, Willie Wartaal en Vieze Fur, gearrangeerd door fenomeen Bas Bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *