De Luizenmoeder is weer terug voor het tweede seizoen

Eindelijk is het dan zover. Vanaf vanavond is De Luizenmoeder weer iedere zondagavond te zien op NPO 3. De basisschool, De Klimop, opent opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Want een groot publiek heeft De Luizenmoeder wel weten te bereiken. Het eerste seizoen van deze comedyserie wist ruim drie tot vier miljoen kijkers te trekken.

Hiermee heeft AVROTROS een hit in handen. Iedereen was lyrisch na de eerste paar afleveringen. Vooral de rol van juf Ank (Ilse Warringa) spreekt boekdelen. Zij geeft op een hele unieke manier les, die soms een grens te ver gaat. Toch smullen de kijkers van de grappen en grollen die zich afspelen binnen de basisschool.

Ook Jennifer Hoffman is weer van de partij. Zij neemt opnieuw de rol van Hannah op zich. In het eerste seizoen moet Hannah nog haar draai vinden op De Klimop. Zij kwam net uit een scheiding en haar dochtertje moest plotseling naar een nieuwe basisschool. Gelukkig heeft ze nu haar draai gevonden en kan ze zich prima staande houden.

Want in het eerste seizoen botste ze nog op Nancy (Bianca Krijgsman). Nancy voelde zich meer dan verantwoordelijk voor het leven op De Klimop. Maar stiekem had ze gevoelens voor directeur Anton (Diederik Ebbinga). De gevoelens zijn niet helemaal wederzijds, maar de hulp van Nancy kan Anton heel goed gebruiken.

Zeker wanneer de nieuwe conciërge, Volkert (Henry van Loon) arriveerde. Die moest ook nog even zijn draai vinden. Gelukkig voelde hij zich al snel thuis en even leek er iets moois op te bloeien tussen hem en Hannah. Of de twee in het nieuwe seizoen ‘iets’ met elkaar zullen krijgen is nog maar even de vraag.

In het tweede seizoen zijn ook een paar nieuwe gezichten te zien. Zo spelen Walid Benmbarak en Dunya Khayame de rollen van Amir en Esma. Zij komen voor het eerst op De Klimop en komen vrijwel direct in contact met juf Ank. Als dat maar goed gaat. Walid speelde eerder een rechercheur in Goede Tijden, Slechte Tijden en Dunya is bekend van de serie K.L.E.M.

In totaal zullen er negen afleveringen te zien zijn. Of het net zo’n groot succes gaat worden als het eerste seizoen is nog even afwachten. Maandagochtend om 07.30 uur komt hier het antwoord op. Dan maakt Stichting Kijkonderzoek de kijkcijfers van de zondagavond bekend.

De Luizenmoeder is vanaf vanavond weer iedere zondagavond om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: Elvin Boer

Geef een reactie