De Nieuwe Lekkerbek: Datingballen?!

Het is woensdag en dus tijd voor De Nieuwe Lekkerbek. In de tweede afleveringen kwamen er weer allerlei bijzondere gerechten voorbij. Deze gerechten werden weer geproefd door vier juryleden achter hun rijdende jurytafel. Ik blijf dat toch heel bijzonder vinden, die rijdende jurytafel. Maar goed, daar gaat het niet om. Het gaat om de gerechten natuurlijk!

Zo was daar iemand met een datingbal. Ja een datingbal, een soort bitterbal met een quiz. Het idee hierachter is om minder met sociale media bezig te zijn. Dat idee sprak de juryleden wel aan. Ik vond het zelf een beetje een raar idee. Maar misschien raar in de positieve zin van het woord. Het spelelement wat hierbij werd toegevoegd vond ik wel weer leuk bedacht. Helaas was dit niet goed genoeg voor een volgende ronde. 

Folkert en Simon hadden een bijzonder idee. Zij kwam met een krekelburger. Nu ben ik iemand die wel dingen wil proberen, als het om eten aan gaat. Maar een krekelburger? Nee, die sla ik graag even over. Toch waren de juryleden wel positief. Zij besloten om deze twee door te laten gaan. Zij maken dus kans om door te gaan naar de finale. Maar een krekel in een burger? Ik heb zo mijn twijfels.

Verder kwamen er heel veel ballen voorbij. Onder andere een bolobal. Dat zag er best smakelijk uit. Op zo’n moment vind ik het jammer dat ik niet achter die rijdende jurytafel zit. Ik had dat best wel willen proeven. De juryleden vonden het ook lekker en besloten om de bolobal door te laten gaan. Maar helaas ging de bolobal niet door naar de finale.

Toen was daar Renate met haar suiker. Wat een leuk mens is Renate. Een hele normale vrouw die fruit en suiker wilde laten zien. Nu weet ik nog niet helemaal wat haar idee was. Eenmaal voor de jury werd ze bijna boos. Helaas voor haar en haar suiker ging ze niet door. Haar ‘idee’ was niet waar naar de juryleden op zoek waren. Dat ben ik wel eens met de jury.

Wat krijg je als je kaas en een stroopwafel combineert? Nou volgens Annet krijg je dan een Goudse Kaaswafel. In plaats van stroop, zit er kaas tussen de wafel. Het is een hartige snack. Nu moet ik aan dat idee wel erg wennen. Ik houd heel erg van kaas. Maar of ik het op deze manier zou willen proeven? De jury was meteen enthousiast. Zij besloten dan ook om Annet door te laten gaan. Haar idee is ook zeker van een plek in de finale.

Het idee van Chantal was groenteplakken. Ja ik moest ook even twee keer kijken. Chantal vond dat er meer groente gegeten moet worden. Dus in plaats van een plakje boterhamworst, nu een groenteplakje. Dat idee sprak de juryleden wel aan. Toch zouden ze nog meer groente willen proeven. Dus Chantal is ook een ronde verder. Zij staat met haar groenteplakken in de finale.

De Surinaamse Ivy kwam met een eigen versie van het saucijzenbroodje. Zij maakte er een sucijsje broodje van. In haar eigen versie zit onder andere kip en peper, heel veel peper. De jury leek het wel erg makkelijk weg te happen. Dus daarmee leek het wel alsof Ivy door ging naar de volgende ronde. Nou dat was dus ook zo. Haar idee sprak de juryleden wel aan. Dus ook Ivy heeft zich weten te plaatsen voor de finale.

Daarmee wisten Chantal, Annet en Ivy zich te plaatsten voor de finale. Zij mogen over een paar weken hun product nogmaals aan de juryleden presenteren. Zit er wellicht dé nieuwe lekkerbek tussen? Het zou zo maar kunnen. Bij sommige gerechten liep het water mij al in de mond. Ik kan niet wachten tot de finale. Al die smaakmakers bij elkaar in één aflevering. Dat moet wel naar meer smaken toch?

De Nieuwe Lekkerbek is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Foto: Roland J Reijnders

Geef een reactie